programy pro seniory

AKCE CIHLA

Výsledky již známe.

Děkujeme Vám za podporu!

Druhá národní potravinová sbírka v Třebíči

Také letos se můžete v Třebíči připojit. Zakoupíte-li ve zmíněné prodejně vybrané trvanlivé potraviny a věnujete je Charitě, poslouží lidem v nouzi z Domova pro matky Třebíč a z Azylového domu Třebíč.
Místo: Třebíč - PENNY MARKET v Borovině
Termín: 22. 11. 2014, 08:00 — 22. 11. 2014, 20:00
Kategorie: Ostatní, Akce pro veřejnost

Ke stažení: Národní potravinová sbírka - tisková zpráva

V sobotu 22. listopadu 2014 od 08:00 do 20:00 hod. se ve stovce vybraných prodejen potravin po celé České republice, a také i Třebíči v PENNY MARKETU v Borovině na Pražské ul., uskuteční druhý ročník Národní potravinové sbírky.

Akce navazuje na tradici obdobných potravinových sbírek probíhajících v mnoha státech Evropy a jejím cílem je pomoci lidem, kteří trpí hladem či nedostatkem potravin. I v České republice takových lidí, bohužel, neustále přibývá. Na hranici chudoby nebo sociálního vyloučení se pohybuje téměř jeden a půl milionu lidí.

Jak bude akce v Třebíči probíhat?

Během celého dne mohou lidé v PENNY MARKETU v Borovině nakoupit a darovat potraviny, které poslouží lidem v nouzi. U vchodu do prodejny obdrží informační letáček, včetně doporučení, které potraviny nakupovat. Vzhledem k okolnostem distribuce a skladování je potřeba nakupovat pouze TRVANLIVÉ potraviny. Ty si každý dárce vloží do svého nákupního košíku a po zaplacení odevzdá za pokladnami do označených a pro tento účel připravených nákupních košíků. Po dobu sbírky budou v obchodech přítomni zaměstnanci a dobrovolníci Oblastní charity Třebíč.

Kam vybrané potraviny poputují?

V Třebíči zakoupené a darované potraviny využije Oblastní charita Třebíč pro přímou pomoc maminkám s dětmi z Domova pro matky Třebíč a mužům bez domova v Azylovém domě pro muže Třebíč.

Jaké jsou doporučené potraviny k nákupu?

• konzervy všeho druhu (masové, paštiky, ryby, hotové jídla, apod.)
  • polévky všeho druhu (sáčkové, čínské, do hrnečku, apod.)
  • nápoje v obalech tetrapak (mléko, džus)
  • krupička
  • piškoty
  • kojenecké výživy
  • těstoviny
  • rýže
  • luštěniny
  • čaj, káva
  • cukrovinky pro děti
  • a jiné

Tato potravinová sbírka je celostátní a bude probíhat po celém území ČR ve vybraných obchodních řetězcích (Kaufland, AHOLD Albert, Tesco, Penny market, dm a Globus).

Sbírku organizuje Byznys pro Společnost a Česká federace potravinových bank, Armáda spásy ve spolupráci s Charitou. Více informaci se dozvíte i na: http://www.potravinypomahaji.cz

Vloni - při prvním ročníku potravinové sbírky bylo v celé ČR za jedinou sobotu takovýmto způsobem darováno 66 tun potravin, z toho pro uživatele třebíčské Charity to bylo téměř 562 kg potravin.

Přijďte i Vy touto formou pomoci lidem v nouzi.

I malý dar je velká pomoc!