Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Paprsek naděje - "Sekáč trochu jinak"

2018_07_19_Paprsek naděje_tým

Chceme lidi spojovat a ukázat, že se můžeme společně dobře bavit. A tak jsme vymysleli projekt Sekáč „trochu jinak“. A v čem je jiný? Kromě toho, že se u nás oblečete a pobavíte, dozvíte se o problematice duševního zdraví a nemoci. Podpořit nás můžete ještě před vypuknutím akce zakoupením odměny, kterou si vyberete, na Hit Hit

Oživené židovské město Třebíč 2018

Program je bohatý. Zavítejte i k nám, do sídla Oblastní charity Třebíč, na ul. L. Pokorného 15. Nabízíme k vyzkoušení horolezeckou stěnu, výrobky našich služeb, drobné občerstvení, stánek Akce cihla. Najdete nás zde v pátek a v sobotu. (Viz bod 18 v Doprovodném programu)

Co pro mne znamená DOBROVOLNICTVÍ?

Setkali jste se již s dobrovolnictvím? Jste nebo jste byl dobrovolníkem nebo Vám byla či je poskytována pomoc dobrovolníka? Jakou zkušenost jste získali? Co Vám dobrovolnictví přineslo? Podělte se o své zážitky, napište, nakreslete nebo zachyťte na fotografii pěkné okamžiky z dobro-působení. Zapojte se do naší soutěže! Těšíme se na Vaše příspěvky. Plakátek

Letní provoz Centra Ruth

Centrum podpory rodin Ruth oznamuje změnu otevírací doby o letních prázdninách. Poradna bude veřejnosti otevřena od pondělí do pátku vždy od 9 do 13 h. Všem přejeme krásné léto!

V klubu Archa se stále něco děje

V minulém měsíci upoutal cestovatelský dokument o Brdech i koncert. A máme pro Vás novou pozvánku na programy v červenci. Vítáme nejen obyvatele domů s pečovatelskou službou, ale i ostatní seniory, kteří nechtějí být doma sami. Přijďte za námi do klubu Archa!

Životní ztráty

Nenechte si ujít zajímavou besedu psychoterapeutky M. Blažkové na téma Životní ztráty a způsoby jejich zvládání, která se uskuteční v úterý 17. 7. 2018 v 17.00 h. v prostorách Centra podpory rodin Ruth na Karlově nám 41/30 v Třebíči.

Letem světem s Rodinsonem

Kam s dětmi v létě? Centrum Ruth pořádá již 2. ročník 3-denního zážitkového programu pro prarodiče či rodiče s dětmi, tentokrát nazvaný "Letem světem s Rodinsonem". Kdy? 7. - 9. 8. 2018 v prostorách Domečku Halahoj v areálu Katolického gymnázia v Třebíči.

Charita otevřela asistenční infolinku v ukrajinském jazyce

Začátkem července zahájila provoz infolinka pro cizince z Ukrajiny, kteří se ocitli ve složité situaci a potřebují spolehlivé informace ve své mateřštině, aby mohli své záležitosti řešit. Charita Česká republika tímto rozšířila stávající nabídku pro občany z Mongolska a Vietnamu. Nabízená služba je bezplatná, volající platí pouze cenu hovoru dle tarifu svého operátora.

Malování portrétů vyneslo hospici patnáct tisíc

Jeden z nejlepších českých ilustrátorů a výtvarníků kreslených příběhů Petr Kopl zorganizoval  na festivalu komiksů CRWECOM speciální dílnu, kde spolu s dalšími autory maloval zájemcům portréty za libovolný příspěvek. Výtěžek byl určen Domácímu hospici sv. Zdislavy.