Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Konference k podpoře lidí s duševním onemocněním

Oblastní charita Třebíč a Kraj Vysočina si Vás dovolují pozvat na konferenci Společnou cestou k podpoře lidí s duševním onemocněním aneb 20 let života Paprsku naděje. Koná se 12. 9. 2018 od 9:30-14:30 h. v kongresovém sále Krajského úřadu Kraje Vysočina.

Mohli byste pomoci?

Nedávno nás s prosbou oslovila maminka, která žije sama se svým 5letým synem. Chlapec je šikovný, hudebně nadaný, a jak píše podrobněji v dopise, nemá však dost peněz na to, aby mu zaplatila pěvecký nebo taneční kroužek v ZUŠ, kde by se jeho talent podchytil a rozvíjel. Děkujeme paní Ivaně Michálkové za zprostředkování pomoci a řešení situace malého Ládíka!

Snížení dotací státu v sociální oblasti ohrozí životy lidí

145 tisícům, tolika lidem pomohla v loňském roce v naší zemi Charita Česká republika. Jako největší nestátní poskytovatel sociálních a zdravotních služeb v Česku proto považujeme za důležité upozornit v souvislosti s debatou o financování neziskových organizací, že jakékoli snížení dotací v sociální oblasti ohrozí životy lidí. A dodáváme, že dotace je naopak potřeba zvyšovat, protože celá sociální oblast je dlouhodobě podfinancovaná.

Vojenský fond solidarity vyhlásil sbírku na pomoc rodinám tří padlých vojáků

Vojenský fond solidarity vyhlásil mimořádnou finanční sbírku ve prospěch rodin vojáků rotného Martina Marcina, desátníka Kamila Beneše a desátníka Patrika Štěpánka, kteří zahynuli v neděli 5. srpna 2018 při útoku sebevražedného atentátníka v Afghánistánu. Přispět lze na účet nebo formou DMS, a to do 31. srpna 2018.

Paprsek naděje - Sekáč "trochu jinak"

Chceme lidi spojovat a ukázat, že se můžeme společně dobře bavit. Vymysleli jsme projekt Sekáč "trochu jinak“. A v čem je jiný? Kromě toho, že se u nás oblečete a pobavíte, dozvíte se o problematice duševního zdraví a nemoci. Podpořit nás můžete ještě před vypuknutím akce zakoupením odměny, kterou si vyberete na Hit Hit.

„Nemyslela jsem na svoje problémy, a to mi v mnoha věcech pomohlo,“ říká o pomoci jiným dobrovolnice

Janin příběh je jako z filmu. Hledala sebe a našla se v pomoci jiným. Tvrdí, že čím víc člověk dá, tím víc se mu vrátí. Možná i to je důvod, proč dělá dobrovolnici v rajhradské charitě již 6 let.

Lidé se hýbou, aplikace EPP opět pomáhá

Znáte aplikaci EPP – Pomáhej pohybem? Pravděpodobně jste o ní již slyšeli. Pokud ne, zeptejte se v Domovince, kterou provozuje Oblastní charita Třebíč. I zde tato aplikace pomáhá společně se všemi, kteří se nejen hýbají, ale také při pohybu zapínají svoje telefony a získávají body, které pak přiřazují vybraným projektům. Patří jim za to velký dík.

Baterkománie - pomozte nám sbírat vybité baterky

Do 15. 10. 2018 probíhá soutěž ve sběru vybitých baterií ve prospěch Charitní záchranné sítě třebíčské Charity. Zapojit se je snadné. Přineste použité baterky do sběrných boxů ve vstupních halách Městského úřadu na Karlově i Masarykově náměstí, nebo ve sběrných dvorech.

Vlna veder ohrožuje seniory. Charita aktivovala krizový plán pro horké dny

Hodně pijte a nechoďte na slunce. Tak zní doporučení Charity pro všechny a pro seniory zvlášť. Vlna veder, která zasáhla naši republiku, totiž představuje nebezpečí zejména pro seniory a chronicky nemocné. Pro jejich organismus znamená horko velkou zátěž a při nedostatečné konzumaci tekutin snadno kolabují. Charita Česká republika aktivovala plán pro horké dny, seniory v terénu i ve svých zařízeních vybízí k dodržování pitného režimu, mění jídelníček a ochlazuje jejich prostředí všemi dostupnými prostředky.

Výsledky AKCE CIHLA 2018

Letošní sbírka AKCE CIHLA v Třebíči na stanovištích skončila, přispět však lze i nadále na účet. Výtěžek přispěje na vybudování zahradního posezení se zahradním domkem pro lidi s mentálním postižením. Všem dárcům i pomocníkům patří naše veliké poděkování!