13. a 14. 7. 2018 i u nás

Zveme Vás do třebíčské Charity na ul. L. Pokorného 15.

Výrobky, horolezecká stěna, ad.

Jak zvládnout životní ztráty

beseda v Centru Ruth

17. 7. 2018

v 17 hod.

Letem světem s Rodinsonem

Třídenní zážitkový program pro rodiče, prarodiče s dětmi

7. - 9. 8. 2018

DOMEČEK Halahoje

programy pro seniory

v červenci 2018

AKCE CIHLA

na stanovištích
od 4. 6. 2018

• Třebíč
  • Moravské Budějovice

Léto s kovbojem a s Akcí cihla

V červnu strávili klienti stacionáře Úsměv několik dní na tábořišti v Mrákotíně. Všechny aktivity se točily kolem koní a kovbojů... Z letošní sbírky AKCE CIHLA již vzniká ve stacionáři terapeutická zahrada. Sbírka ještě pokračuje, přispět bude možné při Oživeném židovském městě...

Léto s kovbojem v mrákotínském táboře

Letošním tématem tradičního sociálně aktivizačního pobytu v Mrákotíně, který probíhal 11.-15. června 2018 na tábořišti studentského klubu Halahoj, bylo LÉTO S KOVBOJEM. Všechny aktivity se točily kolem koní a kovbojů.

Kromě typické výzdoby divokého západu jsme si vyzkoušeli různé dovednosti kovboje (rýžování zlata, lasování, dojení „krav“, hod podkovou a další).

Velkou část pobytu jsme věnovali tanci, naučili jsme se country tanec Zuzana, kterým jsme započali velký country bál v dobovém oblečení.

Z akce v Mrákotíně Foto z Mrákotína

Uživatelé si mohli vybrat ze dvou výletů (muzeum v Telči a Rozhledna u Jakuba). Užili jsme si pobytu v přírodě, táborák, společnou přípravu jídla, každý pomohl s úklidem a nádobím. Nechyběl táborák a dobrá nálada.

Akce cihla pro terapeutickou zahradu

Od 4. června se na různých místech v Třebíči a Moravských Budějovicích konala sbírka Akce cihla. Výtěžek bude využit Stacionářem Úsměv Třebíč na postupné vytvoření terapeutické zahrady. Její tvorbu již pracovníci a uživatelé započali. Během května a června vznikal točitý záhon. Je osázen různými bylinkami, sukulenty a samorosty.

Tvorba terapeutické zahrady

Točitý záhon

Momentálně nás čeká stavba zahradního domku na náčiní, které bude pro naše uživatele lépe přístupné. Dále vznikne i zastřešená pergola, která umožní pobyt venku i uživatelům, kteří jsou náchylní na různé výkyvy počasí. Díky tomu budeme moci více pracovat na čerstvém vzduchu a některé činnosti se převedou z vnitřních prostor do venkovních. V dalších fázích budou vytvořeny další terapeutické prvky s přihlédnutím k naší cílové skupině a s ohledem na uživatele, kteří naši službu využívají.

Do sbírky bude možné přispět ještě na akci Oživené židovské město (13.-14. 7.2018), Stánek s kasičkou Akce cihla najdete v sídle třebíčské Charity na ul. L. Pokorného 15.

Akce cihla

Děkujeme všem, kteří letošní Akci cihla podpořili svým příspěvkem!