25. výročí DCHB

DEN CHARITY 2017

Oslavte jej s námi!

SELFIERUN 2017

Přijďte si zaběhat a zároveň podpořit dobrou věc!

Manželské večery

POZOR, ZMĚNA!

První setkání 11. 10. 2017

Srdečně zve Centrum Ruth.

zve v září na akce

Každá koruna pomáhá!

Přispějte 1 Kč denně, 365 Kč ročně...

Lidé s Nadací ČEZ pomohli hospici k automobilu

Pomocí aplikace „Pomáhej pohybem“ Nadace ČEZ pomohli lidé Domácímu hospici sv. Zdislavy Třebíč k novému autu. Za pouhých deset dní běžci, cyklisté i chodci nasbírali dostatek bodů k nákupu vozidla Hyundai. Oficiální předání se uskutečnilo 25. 5. 2017 v sídle hospice.

Lidé vyběhali pomocí Nadace ČEZ nové auto pro hospic

Pomocí aplikace „Pomáhej pohybem“ Nadace ČEZ pomohla řada bezejmenných lidí Domácímu hospici sv. Zdislavy Třebíč k novému osobnímu automobilu. Stačilo necelých deset dnů a běžci, cyklisté a chodci nasbírali v mobilní aplikaci dostatek bodů k nákupu vozidla Hyundai. Oficiální předání se uskutečnilo ve čtvrtek 25. 5. 2017 v podvečerních hodinách v sídle hospice na ulici Gen. Sochora.

Domácí hospic zajišťuje své služby po celém Třebíčsku. Využívá k tomu patnáct automobilů a měsíčně najezdí bezmála dvacet tisíc kilometrů. Nový automobil umožní neomezování služeb a cest za pacienty a navíc lékařům, zdravotním sestrám a pečovatelkám zajistí více pohodlí. „Zájem o naše služby je stále větší, jsme jediným poskytovatelem takto komplexní péče na Třebíčsku a chceme v maximální možné míře uspokojit požadavky a potřeby našich pacientů.  To si žádá stále větší nároky na technické zajištění a za tento dar jsme velice rádi. Jistě jej ocení i ti, o které pomáháme pečovat,“ okomentovala dar Eva Vráblová, vedoucí hospice.

02_předání_vozidla

Klíčky od vozu „Hyundai i30“ předá při společném setkání ve čtvrtek 25. května ředitel Jaderné elektrárny Dukovany Miloš Štěpanovský. Vážná nemoc je složitým životním obdobím nejen pro samotného pacienta, ale i pro jeho rodinu a blízké. Jsme proto rádi, že můžeme být nápomocni v tom, aby tyto těžké chvíle mohli pacienti překonávat spolu ve svém domácím prostředí,“ říká Miloš Štěpanovský, ředitel JE Dukovany.

Setkání s hospic. týmem

„Oblastní charitu Třebíč, jejíž součástí domácí hospic je, podporuje  ČEZ - Jaderná elektrárna Dukovany každý rok, jde o jednoho z největších donátorů. Mimo finanční pomoc se jedná i o morální či personální podporu v rámci dobrovolnických aktivit nebo při benefičních a sbírkových akcích,“ děkuje ředitel Oblastní charity Třebíč Petr Jašek.

Mezi sportujícími podporovateli byli zaměstnanci hospice i Oblastní charity Třebíč. Zapojili se aktivně i příslušníci vrtulníkové základny z Náměště nad Oslavou, kteří poskytovatele potřebných služeb podporují dlouhodobě. „Poděkování patří všem, kteří ušli byť jediný metr, nebo zprovoznili aplikaci při cestě na nákup jako já. Od té doby ji využívám pravidelně a pomáhám dalším,“ uzavřela téma Eva Vráblová.

Více o službě Domácího hospice sv. Zdislavy Třebíč