Lidé se hýbou, aplikace EPP opět pomáhá

Znáte aplikaci EPP – Pomáhej pohybem? Pravděpodobně jste o ní již slyšeli. Pokud ne, zeptejte se v Domovince, kterou provozuje Oblastní charita Třebíč. I zde tato aplikace pomáhá společně se všemi, kteří se nejen hýbají, ale také při pohybu zapínají svoje telefony a získávají body, které pak přiřazují vybraným projektům. Patří jim za to velký dík.

Vlna veder ohrožuje seniory. Charita aktivovala krizový plán pro horké dny

Na lavičce domova v Mukařově. Snímek archiv Arcidiecézní charity Praha

Hodně pijte a nechoďte na slunce. Tak zní doporučení Charity pro všechny a pro seniory zvlášť. Vlna veder, která zasáhla naši republiku, totiž představuje nebezpečí zejména pro seniory a chronicky nemocné. Pro jejich organismus znamená horko velkou zátěž a při nedostatečné konzumaci tekutin snadno kolabují. Charita Česká republika aktivovala plán pro horké dny, seniory v terénu i ve svých zařízeních vybízí k dodržování pitného režimu, mění jídelníček a ochlazuje jejich prostředí všemi dostupnými prostředky.

Soutěž: Co pro mne znamená DOBROVOLNICTVÍ?

Setkali jste se již s dobrovolnictvím? Jste nebo jste byl dobrovolníkem nebo Vám byla či je poskytována pomoc dobrovolníka? Jakou zkušenost jste získali? Co Vám dobrovolnictví přineslo? Podělte se o své zážitky, napište, nakreslete nebo zachyťte na fotografii pěkné okamžiky z dobro-působení. Zapojte se do naší soutěže! Těšíme se na Vaše příspěvky. Plakátek

Letní uzavírka Domovinky v srpnu

Domovinka

Domovinka Třebíč bude uzavřena v termínu 6. - 24. srpna 2018. Těšíme se na Vás poslední týden v srpnu, otevíráme v pondělí 27. srpna.

Přijďte do Domovinky

Červnové akce v Domovince

S Domovinkou můžete uvítat léto. Kdy? První letní den ve čtvrtek 21. 6. 2018 od 10 hodin. Na tradiční akci  Vítání léta si  zazpíváme i zatančíme a zahrají nám k tomu manželé Moulisovi. Přijďte také!

Veletrh sociálních služeb v Třebíči

Zveme vás na Karlovo náměstí v Třebíči. Ve středu 13. 6. 2018 od 10 - 16 hodin se vám zde představí sociální služby a služby na ně navazující. Doprovodný program v průběhu akce!

Pozvánka do Domovinky na květnové akce

Sibiř

úterý 22. 5. v 10 hod. přijde paní M. Mrvková promítat dokument z první části své cesty na Sibiř a ve středu 23. 5. v 10 hod. se těšíme na besedu s Mgr. Milanem Vokáčem, Ph.D. o Archeologii na Třebíčsku. Jste srdečně zváni!

Sbírka studentů Gymnázia Třebíč

Šest studentů Gymnázia Třebíč zorganizovalo charitativní sbírku uspořádáním Jarmarku svačinek. Výtěžek poslouží k vybudování terapeutické zahrady u Stacionáře Úsměv Třebíč a Domovinky Třebíč. Všem děkujeme za vynaložené úsilí a krásný dar.

Prachovské skály a Safari Dvůr Králové

Podívejte se spolu s námi a s paní Miluškou Mrvkovou do Prachovských skal a Safari ve Dvoře Králové prostřednictvím dokumentu. V úterý 24. 4. 2018 v 10 hod. začínáme. Srdečně Vás zve Domovinka Třebíč.

Pozvánky na duben z Domovinky

Srdečně Vás zveme na dubnové akce pro veřejnost v Domovince Třebíč:
11. 4. 2018 v 9.30 hod. Expedice Gruzie, Arménie
24. 4. 2018 v 10 hod. Prachovské skály a Safari Dvůr Králové