Děkujeme, že jste darovali 12 tun potravin pro lidi, kteří je potřebují

Parta skvělých dobrovolníků, zaměstnanců a dárců Diecézní charity Brno má za sebou pátý ročník Národní potravinové sbírky. Opět se podařilo posunout hranice možného. I přes nemalé technické problémy se v celkem osmi supermarketech na jižní Moravě vysbíralo od dárců 12 143 kg potravin. Což je o 197 kg více než loni. Darované potraviny pomohou například lidem bez domova, matkám s dětmi z azylového domova nebo klientům sociálních poraden.

Ohlédnutí za Dnem Charity

V pondělí 25. 9. 2017 odpoledne se konal na Karlově náměstí v Třebíči Den Charity. Program byl nabitý. Třebíčská Charita si také připomněla, že je tu pro potřebné již 25 let...

Čeští katolíci pomáhají lidem, které zasáhl hurikán Harvey

Foto: J. Daniel Escareño/CC BY-NC 2.0

Představitelé české katolické církve se rozhodli pomoci lidem v oblastech, které o víkendu zpustošil ničivý hurikán Harvey. Jako výraz solidarity poskytnou arcidiecézi Galveston-Houston celkem 23 tisíc USD, které jsou určené na podporu lidí zasažených touto přírodní katastrofou. Do pomoci se zapojila Česká biskupská konference (ČBK), Charita ČR, Arcibiskupství pražské, Arcidiecézní charita Olomouc, Arcidiecézní charita Praha, Charita Kyjov a Charita Otrokovice. Přidat se může každý zájemce.

Z Ukrajiny přijede do Třebíče o. Peter Krenický

Zveme Vás na setkání se slovenským misionářem na Ukrajině Petrem Krenickým v pátek 8. 9. 2017. Přijďte si poslechnout, jak se v současné době žije na Východě Ukrajiny v blízkosti Krymu.

Oběti válčení z iráckého Kurdistánu si naši solidaritu zaslouží

Pracovníci Diecézní charity Brno navštívili oblast iráckého Kurdistánu, aby zmapovali možnosti pomoci místním lidem. Jde o autonomní oblast v rámci Iráku, která je dlohodobě zužována válkou a v jejím důsledku trpí nedostatkem zdravotnického zajištění. Lidé z iráckého Kurdistánu představují jednu z hlavních sil odporu proti islámskému státu.

Charitní dobrovolníci, zapojte se do soutěže!

Milí dobrovolníci, kteří pomáháte v charitních službách, při charitních akcích nebo jakkoli věnujete svůj volný čas ve prospěch lidí v nouzi, děkujeme Vám! Šetříte Charitě čas a finance, ale také dodáváte velké množství pozitivní energie a optimismu lidem, kteří jsou mnohdy ve velmi těžkých situacích. Jako malé poděkování Vám nabízíme soutěž o tablet a mobilní telefony. Více najdete na letáku

Naši Charitu lze podpořit nákupem na e-shopu

Nakupujete alespoň někdy na internetu? Výborně, zkuste to přes GIVT! Svými nákupy můžete podpořit i naši Oblastní charitu Třebíč. A nestojí Vás to ani korunu navíc!

Charita ČR pomáhá přímo v iráckém Mosulu

Balíčky potravin čekající na obyvatele Mosulu.

V mosulské čtvrti Al-Bakir se k potřebným v polovině prosince poprvé dostala humanitární pomoc v podobě balíčků hygienických potřeb a potřeb do domácnosti, stejně jako trvanlivých potravin či pitné vody.

Dvanáct tun z potravinové sbírky na jižní Moravě! Děkujeme!

V sobotu probíhala Národní potravinová sbírka. Diecézní charita Brno se zapojila v 8 supermarketech na jižní Moravě. Od dárců pro lidi v nouzi obdržela 12 tun potravin. Děkujeme!

Ukrajina: Život víry a pomoci

Přijměte pozvání na besedu v sobotu 5. 11. 2016 v 19 hodin, která se uskuteční v klubovně kostela sv. Martina v Třebíči. O životě na Ukrajině, práci misionáře Petra Krenického bude svědčit J. F. Žák.