Paprsek naděje - "Sekáč trochu jinak"

2018_07_19_Paprsek naděje_tým

Chceme lidi spojovat a ukázat, že se můžeme společně dobře bavit. A tak jsme vymysleli projekt Sekáč „trochu jinak“. A v čem je jiný? Kromě toho, že se u nás oblečete a pobavíte, dozvíte se o problematice duševního zdraví a nemoci. Podpořit nás můžete ještě před vypuknutím akce zakoupením odměny, kterou si vyberete, na Hit Hit

Co pro mne znamená DOBROVOLNICTVÍ?

Setkali jste se již s dobrovolnictvím? Jste nebo jste byl dobrovolníkem nebo Vám byla či je poskytována pomoc dobrovolníka? Jakou zkušenost jste získali? Co Vám dobrovolnictví přineslo? Podělte se o své zážitky, napište, nakreslete nebo zachyťte na fotografii pěkné okamžiky z dobro-působení. Zapojte se do naší soutěže! Těšíme se na Vaše příspěvky. Plakátek

Veletrh sociálních služeb v Třebíči

Zveme vás na Karlovo náměstí v Třebíči. Ve středu 13. 6. 2018 od 10 - 16 hodin se vám zde představí sociální služby a služby na ně navazující. Doprovodný program v průběhu akce!

Uživatelé služby hodnotili Paprsek naděje

Jako každý rok proběhlo i letos anonymní hodnocení služby Paprsku naděje jeho uživateli. Rádi bychom se s vámi podělili o to, co uživatelé pokládali za důležité nám sdělit. Čtěte dále ...

Přednáška policie měla úspěch

20. 3. 2018 se v Paprsku naděje uskutečnila přednáška Policie ČR o šikaně v rodině doplněná i názornými video ukázkami. Přednáška pomohla ke snížení obav uživatelů z případného jednání s policií či z požádání policie o pomoc.

Rady a tipy aneb Paprskové vychytávky

Pro uživatele Paprsku naděje jsme připravili soubor přednášek zaměřených na praktické zvládání různých oblastí života. Setkávají se s velkým ohlasem, a proto v nich budeme nadále pokračovat.

Nabídka setkávání ve Svépomocné skupině

Lidem s psychickým onemocněním nabízíme možnost setkávat se prostřednictvím Svépomocné skupiny. Schází se v Paprsku naděje každou sudou středu v podvečer. Informace zde. Dočtete se o ní i v článku. Přijďte, třeba i jen na zkoušku, jste vítáni!

Autorské čtení v Paprsku naděje

Volné pokračování knihy Homo psychoticus přibližuje život lidí s duševním onemocněním. Ing. Markéta Dohnalová z ní bude číst ve středu 21. 2. 2018 v 9.30 hod. v Paprsku naděje, na ulici Gen. Sochora 705 v Třebíči. Přijměte pozvání!

EVOKACE v třebíčské bazilice tento pátek

Oblastní charita Třebíč ve spolupráci se souborem Musica animata a Římskokatolickou farností Třebíč-zámek si Vás dovoluje pozvat na slavnostní koncert k 25. výročí založení Oblastní charity Třebíč v pátek 1. prosince 2017 od 19 hodin.

Homo psychoticus II v Paprsku - ZRUŠENO!

Z knihy Michaely Malé Homo psychoticus II aneb můj návrat ke studiu Vám 23. 11. 2017 od 10 h. bude číst Ing. Markéta Dohnalová.
Autorské čtení se PRO NEMOC RUŠÍOmlouváme se Vám a děkujeme za pochopení.