Výsledky AKCE CIHLA 2018

Letošní sbírka AKCE CIHLA v Třebíči na stanovištích skončila, přispět však lze i nadále na účet. Výtěžek přispěje na vybudování zahradního posezení se zahradním domkem pro lidi s mentálním postižením. Všem dárcům i pomocníkům patří naše veliké poděkování!

Svatodušní sbírka na Charitu

Již tradičně se bude v kostelích brněnské diecéze konat Sbírka na Charitu, kterou ustanovil biskup Mons. Vojtěch Cirkle, zřizovatel Diecézní charity Brno. Datum konání sbírky bylo určeno na slavnost Seslání Ducha svatého, který letos připadá na neděli 20.5.2018. Tento krásný svátek znovuobrození Církve přes dary Ducha je příležitostí k obnově našeho duchovního života.

V Klubu Archa slavili MDŽ a vyráběli kraslice

7. března se v Klubu Archa v Domě s pečovatelskou službou na ul. Fr. Hrubína v Třebíči slavil Mezinárodní den žen a následující týden se v DPS na Myslbekově ul. zdobily velikonoční kraslice. Obě setkání seniorům zpestřily děti z MŠ na Benešově ulici.

Losování pro tříkrálové koledníky

V třebíčské Charitě proběhlo v úterý 20. 2. 2018 slosování soutěžních lístků, které zaslali tříkráloví koledníci. Losovalo se celkem o 8 cen. Šťastným výhercům blahopřejeme!

Známe konečné výsledky Tříkrálové sbírky 2018 v brněnské diecézi.

Diecézní charita Brno děkuje za rekordní výtěžek letošní Tříkrálové sbírky 26.170.085 Kč! Do 18. ročníku této sbírky na pomoc potřebným se v brněnské diecézi zapojilo přes 15 000 dobrovolníků. Koledníci v tradičním přestrojení za Tři krále vybírali peníze od 2. do 14. ledna do 4911 úředně zapečetěných pokladniček. Diecézní charita Brno děkuje všem, kteří podpořili tuto akci a tím pomohli pomáhat brněnské Charitě starat se o více než padesát tisíc potřebných v Jihomoravském kraji a v části Kraje Vysočina.

Výsledky Tříkrálové sbírky 2018

Skončil 18. ročník Tříkrálové sbírky pořádané Charitou ČR od 1.–14. 1. 2018. Oblastní charita Třebíč do ní vydala 503 pokladniček a zapojila kolem 1 600 dobrovolníků, kteří obešli na 210 měst, obcí a osad. Výsledky jsou i letos velmi krásné...

Sečteno! Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Tříkrálový koledník z Kutné Hory. Snímek Jakub Žák

112 260 037 korun. Tolik se letos vybralo do pokladniček Tříkrálové sbírky. Celkem 22 767 jich místní charity pod úředním dozorem rozpečetily a peníze z nich sečetly. Koledníci v přestrojení za tři krále vybírali peníze prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika teď děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Tříkrálové koledníky můžete potkat ještě o tomto víkendu, výsledky slibují rekord

V neděli 14. ledna naposledy vyjdou do ulic koledníci letošní Tříkrálové sbírky, po tomto datu je již nepotkáte. Do celostátní sbírky organizované Charitou Česká republika, jejíž výtěžek je určen zejména na pomoc seniorům, lidem bez domova, matkám s dětmi v tísni nebo rodinám v tíživé situaci, je však možné přispívat celoročně. Na většině míst se teď sčítají vykoledované peníze. Výsledek sbírky pravděpodobně překoná loňský rekord.

Tříkrálová sbírka 2018 finišuje

V některých místech již sbírka skončila, převážně ve městech se stále koleduje. Průběžné výsledky můžete sledovat zde. Zveme Vás na Tříkrálovou plavbu po Dalešické přehradě v neděli 14. 1. 2018 ve 13 h. z Kramolína. Do 22. ledna probíhá Tříkrálová fotosoutěž.

Tříkrálový koncert z Brna vysílala v přímém přenosu Česká televize

Hlavní doprovodnou akcí Tříkrálové sbírky je Tříkrálový koncert v Městském divadle Brno. Koncert je tradičním poděkováním koledníkům, partnerům i všem dárcům a příznivcům. Koncert byl odvysílán v přímém přenosu na programu ČT 1 v neděli 7. ledna 2018 od 18 hodin.