Svátek Tří králů a Tříkrálová sbírka v Naší tradici na ČT2

Průvodce dokumentárního cyklu Naše tradice Miroslav Táborský Vás zavede do Náměšti nad Oslavou, kde tříkrálový svátek slaví jaksepatří. Dozvíte se spoustu zajímavostí o tříkrálové tradici. Podívejte se a potěšte se

Náklady každé DMS nyní o 1,50 Kč levnější

V minulých dnech přišla potěšující zpráva od Fóra dárců, které má na starosti administraci dárcovských SMS v  ČR. Díky vstřícnému kroku operátorů bude nově z každé dárcovské SMS putovat na účet neziskové organizace rovných 28,50 Kč. Zbývající 1,50 Kč pokryje veškeré technické a administrativní zázemí projektů.

Ivana: Chci se vrátit do normálního života

Kdo jsou bezdomovci? Často lidé s psychickým onemocněním, kterým se nedostalo potřebné pomoci. Patří mezi ně i paní Ivana, jejíž život se díky Tříkrálové sbírce pomalu vrací do správných kolejí.

Světlo, které zachraňuje životy

Závislost má mnohé podoby - alkohol, drogy, automaty. Tomáš si prošel všechny a také dvě neúspěšné léčby. Bylo by snadné ho odsoudit, ale jen dokud si nevyslechnete celý jeho životní příběh...

Mirek: Žil jsem na ulici, teď mám práci i partnerku

Když ovdověl, dostal se do problémů a přišel o práci. Po deseti letech bez domova našel pomoc v charitním středisku pro lidi s psychickým postižením. A už se těší, jak sám bude koledovat v Tříkrálové sbírce.

Paní Jaruška: Našla jsem domov a radost do života

Když před lety ovdověla, začala se obávat, že to sama nezvládne. Z dětství si totiž nese následky obrny a v životě prošla nejednou zkouškou. Těžké chvíle překonala i díky nové zálibě - vystřihování.

Kuba: Spolužáci pro mě vykoledovali kolo

I když je odmalička upoután na invalidní vozík, chodí rád s kamarády ven. Jeho spolužáci mu pomohli získat prostředky na speciální kolo, díky kterému s nimi může podnikat zase o nějaké to dobrodružství navíc.

Pavla: Konečně mám zastání a ochranu pro sebe i dceru

Když j manžel fyzicky napadl, neměla se na koho obrátit. Sama totiž vyrostla rodinou opuštěná, v dětském domově. V azylovém domě tak našla nejen dočasný domov pro sebe a dcerku, ale taky bezpečí.

Paní Jana: Povodeň beru jako nový začátek

Velká voda jí poničila čerstvě koupený domek, kam zrovna stěhováci přivezli nábytek a který ještě nestihla pojistit. Díky Charitě a Tříkrálové sbírce má teď aspoň to nejnutnější a je odhodlaná se nevzdávat.

Žanetka: Navzdory těžké nemoci touží po vzdělání

Po narození vážila jen 1,7 kg a doktoři jí nedávali velké šance. Díky velké bojovnosti, odvaze rodiny a také dárcům z Česka je dnes tato čečenská holčička veselá, učí se číst i počítat a hraje si s kamarády.