Nové projekty podpořené z Tříkrálové sbírky na jižní Moravě a Vysočině

Tříkrálová komise Diecézní charity Brno se opět sešla 1. října. Z předložených projektů schválila například vybavení letního tábora pro děti z ohrožených rodin na Blanensku, nákup kyslíkových koncentrátorů pro pacienty znojemské Charitní ošetřovatelské služby, zdravotní materiál pro Kontaktní centrum pro uživatele návykových látek na Břeclavsku nebo náklady spojené se stěhováním brněnského Denního a přechodného pobytu pro nemocné seniory >>>

Teď nás jezdí na výlety víc, libují si klienti třebíčského Stacionáře Úsměv

Ve Stacionáři Úsměv třebíčské Charity pořídili nový automobil, který využívají nejen na svoz a rozvoz lidí s mentálním a kombinovaným postižením do stacionáře, ale i na řadu dalších akcí. To vše díky Tříkrálové sbírce, z níž je tento automobil zakoupen.

Pomoc potřebným z Tříkrálové sbírky 2014 na jižní Moravě

V Diecézní charitě Brno proběhlo první kolo žádostí o příspěvky z Tříkrálové sbírky. Dary z Tříkrálové sbírky 2014 podpoří například nákup aut pro charitní pečovatelskou službu, činnost dobrovolnických center, volnočasové aktivity farních charit pro maminky s dětmi a seniory, nákup školních obědů pro chudé děti nebo nebo rozvoj sociální péče v Moldavsku. Přečtěte si více

Svátek Tří králů a Tříkrálová sbírka v Naší tradici na ČT2

Průvodce dokumentárního cyklu Naše tradice Miroslav Táborský Vás zavede do Náměšti nad Oslavou, kde tříkrálový svátek slaví jaksepatří. Dozvíte se spoustu zajímavostí o tříkrálové tradici. Podívejte se a potěšte se

Dary z Tříkrálové sbírky v brněnské diecézi pomohou na Ukrajině

Oblastní charity Diecézní charity Brno se rozhodly věnovat 155 000 Kč na pomoc Ukrajině převážně z výtěžku Tříkrálové sbírky a darů Postní almužny. Prostředky budou použity na přímou pomoc obětem nepokojů a jejich rodinám.

Tříkrálová jízda v Břeclavi byl zážitek!

Na Tři krále prošel Břeclaví průvod. A to ne ledasjaký. V rámci Tříkrálové sbírky šli v jeho čele Tři králové na velbloudech. Jak potvrzují reakce z Břeclavi, byla tato akce zážitkem pro děti i dospělé. Pochvalný e-mail jsme dostali od paní Šimkové z Břeclavi. Rádi se s Vámi o něj podělíme.

Stanovisko Charity k pomluvě šířené e-mailem

Rozpečeťování pokladniček v Praze

Vážení návštěvníci, bohužel Vás musíme informovat, že se v posledních dnech začalo prostřednictvím internetu šířit lživé nařčení, proti kterému se musíme zásadně ohradit! Tento řetězový e-mail (hoax) se snaží poškodit dobré jméno Charity ČR a její Tříkrálovou sbírku.

Známe výsledky druhého kola losování o ceny pro koledníky

První kolo proběhlo při zahájení Tříkrálové sbírky na Petrově. Pro koledníky, kteří se nemohli účastnit zahájení, bylo určeno druhé kolo. Pět mobilních telefonů, které do soutěže věnoval T-mobile, tak od 11. února zná své majitele. Výhercům gratulujeme a všem ostatním děkujeme za zaslané lístky! Odpovědi byli velmi zajímavé!

Tříkrálová sbírka 2014-výtěžky v jednotlivých obcích

Na Třebíčsku se letos zapojilo téměř 200 osad, vesnic, městysů a měst. Zajímá Vás, kolik se kde vybralo? Nahlédněte do tabulky. Tříkrálová sbírka 2014-výtěžky v obcích na Třebíčsku

Poslední pokladničky byly rozpečetěny

Dnes dopoledne byly v Brně rozpečetěny poslední pokladničky letošní Tříkrálové sbírky. Celkový výnos sbírky letos překročil částku 82,7 milionů Kč. Vykoledované peníze pomohou lidem v nouzi v ČR, menší část podpoří záměry v zahraničí. Děkujeme!