Deník a Katolický týdeník o charitních službách a akcích na jižní Moravě

Rozhovor s vedoucí Chráněného bydlení sv. Michaela Ludmilou Pavlišovou, příběh a rekonstrukce Denního stacionáře Effeta, Tříkrálová sbírka v Brně - Jundrově, stav domácí hospicové péče na jihu Moravy. To vše vyšlo v posledních dnech v Brněnském deníku a Katolickém týdeníku. Přečtěte si v tomto článku

Živě na ČT - Znojemská charita pomáhá na Ukrajině i díky Tříkrálové sbírce

Ranní Studio 6 České televize představilo pomoc Oblastní charity Znojmo na Ukrajině. Charita zde pomáhá již od roku 2000. Za celou dobu poskytla pomoc ve výši sedm milionů korun a to i díky Tříkrálové sbírce nebo Postní almužně. Detaily pomoci a současnou situaci na Ukrajině v rozhovoru pro ČT představil ředitel Oblastní charity Znojmo Evžen Adámek, který se ze země nedávno vrátil >>>

Těší mě, že Tříkrálové sbírce se stále daří propojovat tradici s charitativností

Přečtěte si rozhovor s ředitelem Diecézní charity Brno Oldřichem Haičmanem, který je také poděkováním za uplynulou Tříkrálovou sbírku v brněnské diecézi. >>>

Kardinál Duka poděkoval dárcům a koledníkům Tříkrálové sbírky

Kardinál Dominik Duka poděkoval dárcům a koledníkům TKS 2015.

Upřímný dík za organizaci letošní Tříkrálové sbírky vyjádřil kardinál Dominik Duka v dopise, zaslaném řediteli Charity ČR Lukáši Curylovi. „Má poděkování patří všem, kteří se svým darem na této sbírce podíleli, ale i těm, kteří její přípravě a průběhu věnovali svůj čas a energii.“

Výtěžek 15. ročníku Tříkrálové sbírky v Diecézní charitě Brno je spočítán

Štědrost dárců Tříkrálové sbírky dosáhla téměř 21 milionu korun, to je o bezmála 1,7 milionu korun více než loni. Na území celé ČR se tak vykoledovalo 89 mil. korun. Obyvatelé jižní Moravy a části Kraje Vysočina tak patří mezi neštědřejší dárce. Úplně nevíce ze všech regionů se vybralo v bývalém okrese Brno-venkov >>>

Koleda Tříkrálové sbírky je sečtena. Děkujeme!

Charita sečetla obsah všech pokladniček sbírky. Výsledky ukazují, že dárci byli ke koledníkům štědří, sešlo se přes 89 milionů Kč. „Výnos dokazuje, že lidé mají otevřená srdce pro potřeby spoluobčanů, kteří se ocitli ve složité životní situaci,“ říká ředitel Charity ČR..

Sčítání Tříkrálové sbírky se chýlí ke konci

Poslední pokladničky čekají na úřední rozpečetění. Výsledky ukazují, že letos byli dárci ke koledníkům štědří. „Chci vyjádřit náš vděk za výnos sbírky, která pomůže mnoha lidem v nouzi,“ říká ředitel Charity Česká republika Lukáš Curylo.

Oceňuji nasazení koledníků, děkuji i za klienty

"Tříkrálová sbírka se stala nedílnou součástí začátku nového kalendářního roku v naší zemi. Na to jsme, myslím, všichni hrdí," říká v rozhovoru ředitel Charity ČR Lukáš Curylo, který se koledování aktivně zúčastnil s ostravskými kolegy a s rodinnými příslušníky.

Tři králové zavítali do Senátu. Dnes koleda končí

Za zvuku lesních rohů a s koledou na rtech vstoupili „tři králové“ do jídelny Senátu PČR, kde následně herec Jan Potměšil přednesl výňatky ze Zlaté legendy. Tím 13. ledna začala Tříkrálová snídaně v Senátu za účasti politických, církevních, vědeckých a kulturních osobností.

Tříkrálová sbírka pokračuje i po svátku Tří králů

Slavnost Zjevení Páně (Epifanie) neboli svátek Tří králů je sice za námi, Tříkrálová sbírka Charity ČR však ještě nekončí. S koledníky, kteří na ulicích zpívají a vybírají peníze do zapečetěných pokladniček, se můžeme potkat do středy 14. ledna.