25. výročí DCHB

zve o prázdninách na akce

Každá koruna pomáhá!

Přispějte 1 Kč denně, 365 Kč ročně...

Upozornění K-centra Noe a Následné péče

K-centrum Noe a služba Následné péče oznamují, že ve dnech 27. - 30. 12. 2016 budou mít zavřeno. Normální provoz opět od 2. 1. 2017.

Poselství papeže Františka k Světovému dni nemocných

Víra a láska: Také my jsme povinni položit život za své bratry je tématem letošního Světového dne nemocných, který si katolická církev připomíná 11. února, v den liturgické památky Panny Marie lurdské. Text najdete na webu České biskupské konference.

Hovořilo se o Poradně Ruth

Poslechněte si záznam radia Proglas29.10. 2013 v pořadu "Kafemlýnek" (pořad nejen pro maminky na mateřské dovolené) vystoupila vedoucí Poradny Ruth - Ing. Marcela Blažková.

Zveme Vás k poslechu radia PROGLAS 29.10.

Zveme Vás k poslechu radia Proglas. Příští týden v úterý 29.10. od 9.30 hod. v pořadu "Kafemlýnek" (pořad nejen pro maminky na mateřské dovolené) vystoupí vedoucí vedoucí Poradny Ruth Ing. Marcela Blažková.

KÁČKO SLAVÍ „15“

1.listopadu 2013 oslaví Kontaktní centrum s terénním programem Břeclav 15 let svého působení. V okrese Břeclav se jedná o jediné zařízení, které poskytuje služby uživatelům nelegálních drog a jejich blízkým.
Děkujeme všem, kteří náš projekt podporují.
Najdete nás i na facebooku!

Prezident Diecézní charity Brno slaví jubileum. Gratulujeme!

Prezident Diecézní charity Brno a děkan hodonínský Mons. Josef Zouhar oslavil životní jubileum sedmdesátin. Z poveření biskupa brněnského působí jako duchovní správce naší Charity  již 11 let. Srdečně gratulujeme!

Sledujte on-line: Příběhy, které svět nevidí

Foto: ČTPoslední dva díly nedělního odpoledního pořadu věnovala Česká televize střediskům Charity. Bývalé prostituky, klientky projektu Magdala, vystupují v dílu ze Znojemska. Na druhý konec země, do Chebu, se pak štáb vydal zaznamenat vzpomínky, chyby, ale i budoucí plány a naději lidí bez domova.

Cena Charity udělena paní Pátkové z Oslavan

Cenu Charity letos za brněnskou diecézi obdržela paní Božena Pátková z Oslavan, povoláním zdravotní sestra, celý život pomáhající druhým. Ve svém volném čase působí jako vedoucí farní charity v Oslavanech. Zajišťuje půjčování kompenzačních pomůcek, pomáhá potřebným po stránce zdravotní, vypomáhá i s hlídáním dětí, doprovází seniory k lékaři a podílí se na Tříkrálové sbírce. Z celého srdce gratulujeme!

Doteky víry na Radiožurnálu s Dianou Kosinovou

Rozhovor s tiskovou mluvčí Diecézní charity Brno Dianou Tuyet Lan Kosinovou v pořadu Doteky víry na Radiožurnálu o kariéře, životní cestě nebo studiu filozofie a estetiky.

Dvacet minut Radiožurnálu s ředitelem Charity ČR

Bezdomovectvím je u nás ohroženo na sto tisíc lidí. Ministerstvo práce a sociálních věci představilo poprvé koncepci prevence a řešení této problematiky. Jak se k ní staví Charita ČR? A jak se člověk dostane "na ulici" a proč je tak těžké vrátit se zpět do běžného života? Na to odpovídal ředitel Charity ČR Lukáš Curylo. Přehrajte si záznam rozhovoru.