Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

AKCE CIHLA se blíží, najdeme dobrovolníky?

Sbírka pro lidi s mentálním a kombinovaným postižením ze stacionáře Úsměv se koná 1.-14. 6. 2019. Najdou se dobrovolníci pro zajištění sbírky na stanovištích v Třebíči v době od 12-16 hodin? Zájemci, kontaktujte Dobrovolnické centrum: 775179 314, dobrovolnici@trebic.charita.cz

Sbírka potravin také pro třebíčskou Charitu

V sobotu 18. 5. 2019 můžete svým nákupem pomoci lidem v nouzi. Třebíčská Charita pořádá sbírku v PENNY marketu v Moravských Budějovicích. Pomůžete? Naši pracovníci vám rádi na místě poradí, co je vhodné koupit.

Sekáč trochu menší 20. 5. 2019

Sekáč je tu pro Vás již potřetí! A to v pondělí 20. 5. 2019 od 10 - 17 h. Přijďte za námi na zahradu Paprsku naděje na ulici Gen. Sochora 705. Těšíme se na Vás.

Biskupové vyzývají k finanční sbírce na pomoc křesťanům na Blízkém východě

Čeští a moravští biskupové vydali výzvu ke sbírce na pomoc křesťanům v zemích Blízkého východu. Sbírka proběhne v neděli 26. května. Tato 6. neděle velikonoční je Dnem modliteb za pronásledované křesťany. Text výzvy bude přečten v závěru bohoslužeb o týden dříve, v neděi 19. května. "Láska k našim bratřím a sestrám nás nemůže nechat klidnými, když myslíme na ty, kteří pro Krista trpí," píší biskupové.

Sbírka potravin pomůže potřebným přímo v příslušném regionu

Zakoupením trvanlivých potravin anebo drogistického zboží je možné přispět lidem a rodinám v nouzi. Ceslostátní akce Sbírka postravin se koná ve vybraných prodejnách obchodních řetězců v sobotu 18. května. Pomoci je možné také jako dobrovolník anebo z pohodlí svého domova. Partnerem sbírky je Charita Česká republika.

Javorníky s Miluškou Mrvkovou

Zveme Vás do Domovinky na akci pro veřejnost v úterý 21. května 2019 od 10 hodin. Čeká nás cestopisný dokument Javorníky a beseda s jeho autorkou, cestovatelkou Miluškou Mrvkovou. Těšíme se na Vás!

Výstava Stacionáře Úsměv putuje dál

Výstavu obrazů Rok ve stacionáři s ukázkou výrobků uživatelů stacionáře najdete do konce května v Městské knihovně v Hasskově ulici, v 1. patře v zelené klubovně. V červnu se s ní můžete setkat v kavárně Splněný sen na nádvoří Státního zámku Jaroměřice n. Rokytnou.

Pečuji doma - a co s tím?

Pečujete o blízkou osobu? Víte, na co máte nárok, jaké kompenzační pomůcky péči usnadní a kde je získat? Kdo Vám pomůže, když dochází síly? Zveme Vás na setkání pečujících osob ve středu 19. 6. 2019, kde se o tom bude mluvit. Plakátek

Volnočasový klub ARCHA v květnu 2019

Milí senioři, přijďte za námi do klubu Archa! Připravili jsme pro Vás přednášky, setkání s o. Holíkem, a také se bude cvičit! V Hrotovicích navíc oslavíme Den matek a v Náměšti potrénujeme paměť. Těšíme se na Vás!

Migrace je nedílnou součástí dnešního globalizovaného světa

Slovo migrace se po takzvané uprchlické krizi stalo v českém kontextu slovem výbušným, spojeným s negativními emocemi, jako je strach a pocit ohrožení. Charita Česká republika reaguje na situaci vydáním studie Cesty k prosperitě. Migrace a rozvoj v České republice, která v mnohém fakticky vyvrací veřejností zaběhnuté postoje.