Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Výstava ROK V ÚSMĚVU nyní v kavárně Salsa

Naše putovní výstava se přesunula na Karlovo náměstí. Až do konce února ji najdete v kavárně SALSA. Dejte si zde lahodnou kávu a k dobré pohodě Vám jistě přispějí a potěší i obrazy, které namalovali klienti stacionáře Úsměv.

Klub Archa zve v únoru na své programy

Milí senioři, navštivte náš klub Archa. V únoru si zacvičíme, společně oslavíme masopust, dozvíme se něco o knižních novinkách, navštíví nás i Rodbinson. Zveme nejen obyvatele domů s pečovatelskou službou, ale i ostatní seniory, kteří nechtějí být doma sami. Těšíme se na Vás!

Emoce v manželství

Manželé Kabátovi přijedou besedovat o emocích v manželství. Setkat se s nimi můžete v úterý 12. 2. 2019 v 18 hod. v hotelu Zlatý kříž na Karlově náměstí v salonku restaurace Metropolis. Srdečně Vás zvou pracovnice Centra Ruth. Plakátek

Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Celkem 119 184 663 korun. Tolik se letos vybralo do 23 908 pokladniček Tříkrálové sbírky. Dnes místní charity pod úředním dozorem rozpečetily ty poslední a peníze z nich sečetly. Kluci a děvčata v přestrojení za tři krále koledovali a vybírali peníze do pokladniček prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika nyní děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Jak dopadla Tříkrálová sbírka 2019 v Třebíči?

Výsledky v třebíčské Charitě přinesly velkou radost. Výtěžek 2 829 622  je o 153 586 Kč větší než loňský. Pro sbírku bylo zapečetěno 514 kasiček, zapojilo se do ní na 1 700 dobrovolníků, kteří obešli domácnosti ve 215 městech, obcích a osadách. DĚKUJEME!

BARÁK nabízí pestrý program, STREETWORK se chce zviditelnit

V klubu jsme pro klienty připravili rozmanité činnosti - vyrábění valentýnek, dárků pro maminky, deskové hry, karaoke a hudební den. Letos se jim snažíme přiblížit i víru. Služba STREETWORK je v zimě v mrazu náročná, přesto získává nové klienty. Chystá se více seznámit veřejnost s tím, co dělá...

V Domovince se podívají do Skotska

Přijďte za námi a dozvíte se o historických zajímavostech a přírodních krásách Skotska. Zveme Vás na cestopisné povídání Milušky Mrvkové v úterý 5. 2. 2019 v 10 hodin do Domovinky.

Tříkrálovou sbírku podpořila i německá farnost v Praze

Do Tříkrálové sbírky se zapojují rovněž cizinci a spoluobčané, jejichž mateřským jazykem není čeština. Tradičně se této akce účastní členové Německé římskokatolické farnosti v Praze, kteří podobnou sbírku znají z domova. „Sternsinger-Sammlung má v Německu a v Rakousku dlouholetou tradici, ještě delší než v České reopublice,“ říká P. Martin Leitgöb, duchovní z pražského kostela sv. Jana Nepomuckého na Skalce, kde se němečtí katolíci scházejí každou neděli k bohoslužbám.

Domácí zdravotní péče je stále v akutním ohrožení

Kdo nezažil, neví. Neví, že ve vlastní posteli, ve vlastním bytě může stonat i těžce nemocný člověk. Některým tuto možnost přiblížil nedávno oceněný film Domácí péče. Ale mnoho je těch, kdo o této formě zdravotní péče neví. Sestry domácí zdravotní péče se pohybují v naší společnosti nenápadně a skromně. Přesto několik čísel může ukázat, že Domácí zdravotní péče je široká platforma velice specializované zdravotní péče. Charita Česká republika ji poskytuje od roku 2001, kdy ji jako experiment začalo financovat Ministerstvo zdravotnictví.