Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Pobyt na novém místě byl příjemný i užitečný

Letos při svém pobytu navštívili klienti s pracovníky Paprsku novou lokalitu - město Letohrad v Pardubickém kraji. Jaké to bylo? Příjemné odreagování a zároveň praktický nácvik cestování, vaření a spolupráce s ostatními spoluvýletníky. Podívejte se ...

Jsme s lidmi aneb poradny v první linii v boji s chudobou

Paní Janu bije manžel. Pan Josef ztratil přehled, co komu dluží. Paní Eva neví, jak zaplatí nájem s miminkem, které se jí brzy narodí. Všichni sklouzli do situace, na niž sami nestačí a kterou bez pomoci nedokážou vyřešit. Právě pro lidi v podobné situaci existuje v České republice 69 poraden, které provozuje Charita Česká republika. Loni jsme jejich prostřednictvím bezplatně pomohli téměř 35 000 lidí, každý z nich přitom v průběhu roku navštívil poradnu průměrně čtyřikrát.

Významné ocenění pro naši drahou kolegyni Teu Tihounovou

Zakladatelka české charitní mise v Zambii Tea Tihounová obdržela dnes v Praze in memoriam Cenu Gratias Agit. Z rukou ministra zahraničních věcí Tomáše Petříčka ji za ni převzala její maminka.

Vítání léta v Domovince Třebíč

Srdečně Vás zveme do Domovinky Třebíč na tradiční akci pro veřejnost - Vítání léta, a to ve čtvrtek 20. června 2019 od 10 hod. K poslechu, zpěvu i tanci hrají manželé Moulisovi. Občerstvení zajištěno. Těšíme se na Vás!

Postní almužna 2019 rozdělena

Oblastní charita Třebíč shromáždila za všechny farnosti děkanství třebíčského a moravskobudějovického při Postní almužně celkem 229 schránek, jež obsahovaly 82 887. O rozdělení výtěžku bylo již rozhodnuto. Děkujeme všem, kteří jste tuto akci podpořili!

Pečuji doma - a co s tím?

Pečujete o blízkou osobu? Víte, na co máte nárok, jaké kompenzační pomůcky péči usnadní a kde je získat? Kdo Vám pomůže, když dochází síly? Zveme Vás na setkání pečujících osob ve středu 19. 6. 2019, kde se o tom bude mluvit. Plakátek

AKCE CIHLA v Třebíči počtrnácté

Sbírka AKCE CIHLA pro lidi s mentálním a kombinovaným postižením začíná. Cílem je pořídit a zabudovat zvedací zařízení do devítimístného automobilu pro tyto osoby. Chcete přispět? Kdy a kde sbírku najdete, čtěte dále...

Prázdninové putování proti proudu času

Přemýšlíte, jak naplnit prázdninové dny s vnoučaty či dětmi? Vypravte se s námi do minulosti blízké i do dávných věků a poznejte skrytá tajemství našich dějin. Všechny děti, rodiče i prarodiče zve RODINSON spolu s Centrem podpory rodin Ruth.

Klub ARCHA v červnu 2019

Vážení senioři, i v červnu jsou pro Vás připraveny programy v Třebíči a Hrotovicích. Přijďte si zacvičit, dozvědět se, jak Vám mohou zjednodušit život kompenzační pomůcky nebo se můžete setkat s dětmi při "Mozkohračkách". Těšíme se na Vás v klubu ARCHA!

Výstava Stacionáře Úsměv putuje do Jaroměřic

Výstavu obrazů Rok ve stacionáři s ukázkou výrobků jeho uživatelů od června najdete v kavárně Splněný sen na nádvoří Státního zámku Jaroměřice n. Rokytnou.