Koláč pro hospic

DĚKUJEME VÁM!

programy pro seniory

v říjnu 2018

Baterkománie - pomozte nám sbírat vybité baterky

Do 15. 10. 2018 probíhá soutěž ve sběru vybitých baterií ve prospěch Charitní záchranné sítě třebíčské Charity. Zapojit se, je snadné. Přineste použité baterky do sběrných boxů ve vstupních halách Městského úřadu na Karlově i Masarykově náměstí, nebo ve sběrných dvorech.

Zveme Vás na Den Charity 2018

Přijdte s námi strávit příjemné odpoledne! V úterý 25. 9. 2018 od 14-17 hod.  slavíme na Karlově náměstí v Třebíči DEN CHARITY. Těšíme se na Vás! Plakát

Charita otevřela asistenční infolinku v ukrajinském jazyce

Začátkem července zahájila provoz infolinka pro cizince z Ukrajiny, kteří se ocitli ve složité situaci a potřebují spolehlivé informace ve své mateřštině, aby mohli své záležitosti řešit. Charita Česká republika tímto rozšířila stávající nabídku pro občany z Mongolska a Vietnamu. Nabízená služba je bezplatná, volající platí pouze cenu hovoru dle tarifu svého operátora.

Veletrh sociálních služeb v Třebíči

Zveme vás na Karlovo náměstí v Třebíči. Ve středu 13. 6. 2018 od 10 - 16 hodin se vám zde představí sociální služby a služby na ně navazující. Doprovodný program v průběhu akce!

Děravá síť poslední záchrany: změny Zákona o hmotné nouzi ubírají těm nejchudším

Změny systému pomoci v hmotné nouzi, prosazené v průběhu roku 2017, přinesly trpké ovoce. Podle zkušeností odborníků Charity Česká republika, pracujících dlouhodobě s lidmi v nouzi, způsobují nedávné novely zákona těm nejchudším zbytečné potíže a jejich složitou materiální a bytovou situaci ještě zhoršují

Caritas CARES report: Výzkum mezi odborníky zjistil, že chudoba je v Česku dědičná

Dluhy v Česku mají mají i děti. Ilustrační snímek Jakub Žák

Během odborné konference s podtitulkem Sociální situace v České republice pohledem Charity byla 13. února v Evropském domě v Praze představena zpráva Caritas CARES report 2017. Zpráva vznikla na základě šetření v síti Charity Česká republika a popisuje sociální situaci mladých lidí na našem území. Do projektu se zapojily charity ze 17 evropských zemí.

Ohlédnutí za Dnem Charity

V pondělí 25. 9. 2017 odpoledne se konal na Karlově náměstí v Třebíči Den Charity. Program byl nabitý. Třebíčská Charita si také připomněla, že je tu pro potřebné již 25 let...

Pětina rodin v Česku se potýká s chudobou

Každá pátá česká rodina s nezaopatřenými dětmi se nachází ve špatné ekonomické situaci, v absolutních číslech jde o 233 tisíc rodin z celé České republiky. Nejhorší situace je podle aktuálního průzkumu Charity ČR v rodinách s rodiči ve věku nad 40 let.