AKCE CIHLA

se koná v červnu a červenci.

Kde ji najdete?

Rodinson a Centrum Ruth

zve všechny rodiče i prarodiče s dětmi

programy pro seniory

v červnu 2019

Výstavu nyní najdete

v kavárně Splněný sen

na nádvoří
státního zámku v Jaroměřicích nad Rokytnou

Pěkný výtěžek sbírky pro Oblastní charitu Třebíč

Třebíčská Charita se 18. 5. 2019 zapojila do Sbírky potravin v Penny marketu v Moravských Budějovicích. I když obchod nepatří k těm velkým, přesto se zde shromáždilo 1020,61 kg zboží. „Jsme tím potěšeni a  všem dárcům děkujeme,“ říká koordinátorka sbírky Blanka Spilková.

Mimo systém. Charita zkoumá, proč pro některé lidi neexistuje vhodná pomoc

Současný systém sociální ochrany připomíná řešeto: je děravý a někteří klienti jím propadají. Přesněji řečeno: určitým lidem v určitých nepříznivých sociálních situacích systém nedokáže poskytnout náležitou pomoc. Vhodný typ sociální služby či jiné pomoci/podpory pro ně totiž neexistuje.

Sbírka potravin také pro třebíčskou Charitu

V sobotu 18. 5. 2019 můžete svým nákupem pomoci lidem v nouzi. Třebíčská Charita pořádá sbírku v PENNY marketu v Moravských Budějovicích. Pomůžete? Naši pracovníci vám rádi na místě poradí, co je vhodné koupit.

Sbírka potravin pomůže potřebným přímo v příslušném regionu

Zakoupením trvanlivých potravin anebo drogistického zboží je možné přispět lidem a rodinám v nouzi. Ceslostátní akce Sbírka postravin se koná ve vybraných prodejnách obchodních řetězců v sobotu 18. května. Pomoci je možné také jako dobrovolník anebo z pohodlí svého domova. Partnerem sbírky je Charita Česká republika.

Naplňte s námi sběrné košíky potravinami a hygienickými potřebami pro lidi v nouzi

Připojte se s námi a pomozte potřebným. Už v sobotu 18.5.2019 budeme opět vybírat v partnerských supermarketech trvanlivé potraviny a hygienické potřeby, které poputují do charitních služeb. Pomoci můžete již tradičně nákupem vybraných trvanlivých potravin, jako jsou konzervy, rýže, těstoviny, luštěniny, cukr, sůl, koření, omáčky a další, nebo nákupem základních hygienických potřeb, jako jsou zubní kartáčky a pasty, mýdla a sprchové gely, prací prášky a čisticí a dezinfekční prostředky.

Boj s duševní nemocí - svědectví peer pracovnice

Boj s duševní nemocí je vždy velký zásah do lidského života a je to hodně neférový souboj. Nová peer pracovnice Paprsku naděje – Centra služeb pro podporu duševního zdraví Třebíč již pár zásahů od takového soupeře dostala. Jak se s touto diagnózou vyrovnává? Čtěte dále...

Čím žije AMBRELA?

Návštěvnost klubu je vysoká, od ledna probíráme různá témata, např. mezilidské vztahy, finance, ad. Opět je v provozu keramická dílna, k oslavě Mezinárodního dne Rómů a narozenin Ambrely, které se uskuteční v dubnu, trénují klienti hudbu, dívky se připravují na Amen Khelas.

Výstavu ROK V ÚSMĚVU najdete v Nemocnici

Nové obrazy našich klientů budou ještě i v dubnu k vidění ve vestibulu Nemocnice Třebíč. Srdečně Vás zveme, přijďte nahlédnout do světa lidí s mentálním a kombinovaným postižením a potěšit svou duši jimi malovanými obrazy.

Apel na senátory: Přijměte takovou podobu insolvenčního zákona, která lidem pomůže!

Ilustrační snímek Charita Česká republika

Návrh novely insolvenčního zákona, který mají teď senátoři na stole, předluženým lidem nepomůže. Organizace Charita Česká republika, Člověk v tísni, Česká asociace streetwork, Asociace občanských poraden, Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR, Platforma pro sociální bydlení, RUBIKON Centrum, Armáda spásy, Evropská síť proti chudobě a sociálnímu vyloučení v ČR, DROM a Sekce sociálních kurátorů SSP ČR zaslaly senátorům prohlášení, v němž je vyzývají ke změnám tohoto sněmovního návrhu.