programy pro seniory

Přednáška

6. 5. 2019 v 16.30 h.

Centrum Ruth

Tradiční rodina vs. moderní experimenty

Beseda s diskuzí
14. 5. 2019  v 17 h.
Městská knihovna, Haaskova ul.

Výstava pokračuje

v Nemocnici Třebíč,

v březnu a dubnu

nové obrazy

Sekáč trochu menší

15. 5. 2019 od 10-17 hod.

zahrada Paprsku naděje

Gen. Sochora 705

Kamion s humanitární pomocí na Ukrajinu

Zásilku vypravila Oblastní charita Třebíč z města Bitterfeld-Wolfen v Německu a je určena ukrajinským partnerům, se kterými třebíčská Charita spolupracuje. Jde převážně o vybavení lékařského a sesterského pokoje, polohovací postele a další zdravotní pomůcky.

Oblastní charita v Třebíči vypravuje na Ukrajinu

kamion s humanitární pomocí

Kamion s vybavením lékařského a sesterského pokoje, polohovacími postelemi a dalšími zdravotnickými pomůckami vypravila Oblastní charita Třebíč z města Bitterfeld-Wolfen ze spolkové země Německo na konci listopadu.

aIMG_2840aIMG_2837

Pomoc ze zahraničí se povedla zejména díky osobnímu nasazení pana Matthiase Bergera, vedoucího B&A Strukturförderungsgesellschaft Zerbst mbH, Bitterfeld-Wolfen a s přispěním pana Georga Kuropky, zástupce Lions Club Bitterfeld-Wolfen. Nemalé díky patří i Franku Spekhorstovi, učiteli Základní umělecké školy v Třebíči a předsedovi spolku Kids for kids, který celou pomoc zprostředkoval, vyjednal a pomohl s překladem.

aIMG_2806

aIMG_2811

Vzhledem k tomu, že v současnosti je na Ukrajině vyhlášen válečný stav, byl náklad dočasně uskladněn v Třebíči. Uskladnění by nebylo možné zajistit bez pomoci pana Ing. Richarda Horkého ze společnosti TTS Energo, který Charitě nabídl dočasné a bezplatné skladovací prostory.

aIMG_2857

Humanitární náklad je určen partnerům, se kterými Oblastní charita Třebíč na Ukrajině spolupracuje.

Lidé na Ukrajině žijí často ve velmi tíživé sociální situaci. Současně nastavený systém zdravotnictví jim neumožňuje zajistit poměrně nákladnou, avšak potřebnou, včasnou operační péči. Nemocnice bývají chudě vybavené, jak pro zdravotní personál, tak pro samotné pacienty. Do zdravotnictví nepřichází potřebné dotace, Ukrajina je zasažená na východě země dlouhodobým válečným konfliktem, země se potýká s mnoha problémy.

Oblastní charita Třebíč podporuje v současnosti v zemi dva projekty. Jeden projekt se nachází nedaleko slovenských hranic v městečku Velykyj Bereznyj, druhý projekt se soustředí na město Melitopol v Záporožské oblasti, která je na pomezí Doněcké oblasti zasažené válečným konfliktem. Oblastní charita Třebíč se snaží společně s partnery na Ukrajině v problematických oblastech systémově pomáhat.