AKCE CIHLA

se koná v červnu a červenci.

Kde ji najdete?

Rodinson a Centrum Ruth

zve všechny rodiče i prarodiče s dětmi

programy pro seniory

v červnu 2019

Výstavu nyní najdete

v kavárně Splněný sen

na nádvoří
státního zámku v Jaroměřicích nad Rokytnou

Pěkný výtěžek sbírky pro Oblastní charitu Třebíč

Třebíčská Charita se 18. 5. 2019 zapojila do Sbírky potravin v Penny marketu v Moravských Budějovicích. I když obchod nepatří k těm velkým, přesto se zde shromáždilo 1020,61 kg zboží. „Jsme tím potěšeni a  všem dárcům děkujeme,“ říká koordinátorka sbírky Blanka Spilková.

PĚKNÝ VÝTĚŽEK PRO OBLASTNÍ CHARITU TŘEBÍČ

Sbírka potravin 2019

Oblastní charita Třebíč se v sobotu 18. 5. 2019 zapojila do Sbírky potravin v Penny marketu v Moravských Budějovicích na Tyršově ulici. Po celý den její zástupci oslovovali příchozí, vysvětlovali smysl sbírky, předávali letáčky s informacemi o doporučených potravinách a dalším potřebném zboží, které mohou lidé, pokud se rozhodnou do sbírky přispět, zakoupit.

Přestože tento Penny market nepatří k příliš velkým obchodům, tak se zde do večera shromáždilo celkem

1020,61 kg zboží.

Mezi trvanlivými potravinami bylo ponejvíc mléka, těstovin, rýže, mouky, oleje a další, z hygienických potřeb např. dětské pleny, papírové utěrky, toaletní papír, čistící prostředky, SAVO, aj.

Lidé k nám byli skutečně štědří a darovali se zájmem podle svých možností. Podařilo se nám dokonce získat více, než bylo nyní při sbírce vybráno v Tescu v Jihlavě, v obchodě daleko větším než je Penny, a kde jsme se sbírky zúčastnili vloni na podzim,“ konstatuje koordinátorka sbírky v Oblastní charitě Třebíč Blanka Spilková a dodává: „Jsme tím potěšeni a za tuto pomoc pro lidi v těžké situaci jsme moc vděční a všem dárcům za ni děkujeme.“

IMG_20190518_165520

Sbírka poslouží lidem v nouzi z Charitní záchranné sítě, dále matkám či rodičům s dětmi, ženám z Azylového domu pro rodiče s dětmi a ženy Třebíč a mužům z Azylového domu pro muže Třebíč.

Díky

Sbírka potravin volně navazuje na předchozí Národní potravinové sbírky, které ve spolupráci s Českou federací potravinových bank pořádala organizace Byznys pro společnost. Od letošního roku akce pokračuje pod názvem "Sbírka potravin" a společně s potravinovými bankami akci nově pořádá Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR. Letos poprvé se navíc sbírka uskuteční dvakrát v roce, příští bude na podzim.

Diecézní charita Brno se do sbírky připojila jako partner v Brně, Hodoníně, Blansku, Třebíči, Znojmě a Žďáru nad Sázavou.