AKCE CIHLA

se koná v červnu a červenci.

Kde ji najdete?

Rodinson a Centrum Ruth

zve všechny rodiče i prarodiče s dětmi

programy pro seniory

v červnu 2019

Výstavu nyní najdete

v kavárně Splněný sen

na nádvoří
státního zámku v Jaroměřicích nad Rokytnou

Připravili guláš pro 200 osob

23. a 24. 5. 2019 navštívil v Bratislavě ředitel třebíčské Charity Petr Jašek s vedoucími  a fundraiserkou nízkoprahové ubytovací zařízení organizace Depaul Slovensko, které poskytuje služby lidem bez domova.
Depaul Slovensko je nezisková organizace uplatňující nízkoprahový přístup, což znamená, že služby jsou dostupné všem bez žádných dalších podmínek. Tedy i lidem pod vlivem alkoholu nebo drog, ve špatném zdravotním stavu, s duševním onemocněním, bez dokladů i finančních prostředků, atd.

Připravili guláš pro 200 osob

Jejich práce si zaslouží obrovské uznání. Pracují s přesvědčením, že člověk může být schopný řešit svoji situaci až poté, co má naplněné svoje základní sociální potřeby. V zařízeních poskytují stravu, nocleh, šatstvo, hygienu, ošetření ran a přístup ke zdravotní pomoci, ale také sociální poradenství, pomoc při vyřízení dokladů, sociálních dávek, hledání práce a ubytování, řešení dluhů a zaměřují se na dlouhodobé řešení vzniklé situace.

Součástí návštěvy byla prohlídka zařízení, výměna zkušeností, ale i  příprava guláše pro 200 lidí. Pětičlenný tým našich pracovníků si vedl velmi dobře. Kolegové ze Slovenska vyslovili uznání nad sehraností a rychlostí, s nimiž se pustili do nelehkého úkolu. Zvládli ho tak rychle, že ještě přichystali pomazánku a namazali ji na dvanáct bochníků chleba určených ke snídani. A co na to klienti? Prý si guláš vařený v kotli před budovou Depaul moc pochvalovali.

Depaul Slovensko je součástí mezinárodní skupiny Depaul International, která kromě Slovenska působí také v Anglii, Irsku, USA, Ukrajině a Francii.