Pozvánka

Zavítejte i k nám,

do sídla třebíčské Charity

na ulici L. Pokorného 15.

AKCE CIHLA

ještě v červenci.

Kde ji najdete?

programy pro seniory

v červenci 2019

Rodinson a Centrum Ruth

zve všechny rodiče i prarodiče s dětmi

Sestry z třebíčské Charity ve stávkové pohotovosti

Pacienti potřebují pravidelnou stálou péči, a tak nemohou charitní zdravotní sestry vstoupit do stávky tím, že by nevyjely k pacientům, byť jen na jediný den. Svůj souhlasný postoj vyjadřují od 2. 4. 2019 připnutou červenou mašlí, která vyjadřuje jejich svázání s lidmi, kde péči poskytují...

Domácí zdravotní péče – Charitní ošetřovatelská služba Třebíč

se zapojila do celorepublikové

stávkové pohotovosti sester v domácí péči

Jelikož naši pacienti potřebují pravidelnou péči v dobách dobrých i zlých, nemůžou nejen třebíčské sestřičky vstoupit do stávky prakticky tím, že by nevyjely k pacientům, byť na jediný den. Svůj souhlasný postoj vyjadřují od 2.4.2019 připnutou červenou mašlí, která vyjadřuje jejich svázání s lidmi, kde péči poskytují.

Mašle nesymbolizuje pouze pevný svazek, ale také to, že při práci mají s pojišťovnami svázané ruce. Červená mašle symbolizuje lásku, symbolizuje krev i srdce.

S připnutou červenou mašlí našich charitních sestřiček se budeme setkávat, abychom upozornili na dlouhodobě neutěšenou situaci ve financování domácí zdravotní péče.

collagemaker_2019439392821

V České republice existuje domácí péče od roku 1991. Pod Charitou ČR pracuje v domácí péči 836 sester a od r. 2016 požaduje Charita ČR doplatek mezd za nespravedlivé krácení tzv. regulací. Tyto regulace znemožňují proplácet celkovou odvedenou práci sester na vysoké odborné úrovni.

Fyzicky i psychicky náročnou práci v domácí péči opouští sestry nejčastěji z finančních důvodů, kdy jejich průměrná mzda je o hodně nižší oproti sestrám v nemocnici.

Není tajemství a vychází to ze statistik, že v následné péči v naší republice je k dispozici cca 10-11 tisíc nemocničních lůžek.

Charitní domácí péče se za jeden rok postará o 37 400 pacientů, z nichž polovina jsou ležící.

Při zániku či omezení domácí charitní péče by bylo potřeba 16 000 nových lůžek v nemocnicích.