AKCE CIHLA

se koná v červnu a červenci.

Kde ji najdete?

Rodinson a Centrum Ruth

zve všechny rodiče i prarodiče s dětmi

programy pro seniory

v červnu 2019

Výstavu nyní najdete

v kavárně Splněný sen

na nádvoří
státního zámku v Jaroměřicích nad Rokytnou

Tříkrálová koleda v elektrárně Dukovany

Již tradičně navštěvuje v době svátků Tří králů delegace z východu také jadernou elektrárnu. 4. ledna 2019 přišli v oblecích tří králů za zdejšími energetiky ředitel Oblastní charity Třebíč Petr Jašek a jeho kolegové, sociální pracovníci charitních stacionářů...

Tisková zpráva              Foto k Tříkrálové sbírce 2019                        Více informací k letošní sbíce

Tradiční tříkrálová koleda v elektrárně Dukovany,

nově s platebními terminály

Již tradičně navštěvuje v době svátků Tří králů delegace z východu také Jadernou elektrárnu Dukovany. Ne jinak tomu bylo v roce 2019, kdy 4. ledna přišli v oblecích tří králů za zdejšími energetiky ředitel Oblastní charity Třebíč Petr Jašek a jeho kolegové, sociální pracovníci charitních stacionářů. Nově však přinesli kromě pokladniček na klasická platidla také platební terminály pro zájemce o bezhotovostní příspěvek. Kromě štědrých darů od zaměstnanců dostali koledníci i chutný oběd v dukovanské závodní jídelně.

03_TKS_EDU        05_TKS_EDU

V čase oběda se zaměstnanci elektrárny potkali s koledníky v hale před jídelnou. Za zvuku kytar, tamburín a zpěvu koled se tak připojili k celostátní sbírce na pomoc potřebným. „My tři králové jdeme k vám, štěstí, zdraví vinšujeme vám,“ srdečně a s úsměvem prozpěvovali koledníci. Po dvou hodinách koledování byly dvě pokladničky nadité penězi. „Děkujeme za štědré dary zaměstnancům elektrárny Dukovany nejen při této sbírce a také děkuji za dlouhodobou trvalou podporu zaměstnavateli, firmě ČEZ,“ říká ředitel Oblastní charity Třebíč Petr Jašek.

Od 1. - 14. ledna 2019 pořádá Charita Česká republika na území ČR devatenáctý ročník Tříkrálové sbírky. Oblastní charita Třebíč zapečetila pro tuto akci 514 pokladniček a zapojí do sbírky ve městech i na venkově opět přes tisíc koledníků.

V obcích v okolí elektrárny Dukovany se také tradičně konají tříkrálové sbírky i koncerty. Velký Tříkrálový průvod například projde v sobotu 5.1. městem Náměšť nad Oslavou, v nedaleké Valči se zase uskuteční Tříkrálový koncert a to v neděli 6.1. Ve stejný den vyrazí turisté na Tříkrálovou vycházku k rozhledně Babylon. Speciální Tříkrálová plavba na Dalešické přehradě se uskuteční o týden později, v neděli 13. ledna 2018. Ve 13 hodin odpluje loď Horácko se speciální královskou posádkou z přístaviště v Kramolíně.