Pomozme zajistit dostupnou zdravotní péči pro všechny potřebné

Lidé bez domova s omrzlinami, kožní nemocí či otevřenou ránou se stávají psanci, kterým neumíme účinně pomoci. Podobně jsou na tom nemocní senioři, ponechaní bez pravidelné pomoci rodiny. Mnozí by mohli a chtěli zůstat doma, kde jsou zvyklí, jenže to často není možné. Nejsou jim dostupné potřebné zdravotní služby. „Poskytování sociálních služeb nemocným lidem, kteří se ocitli na okraji, drhne. Problém leží v nedořešené situaci na tzv. zdravotně-sociálním pomezí,“ říká Lukáš Curylo, ředitel Charity Česká republika.

Nadace ŠKODA a Zahrady SVOBODA s. r. o. pomohly k pěkné zahradě

Díky Nadaci ŠKODA a firmě Zahrady SVOBODA s. r. o. z Koněšína jsme mohli prázdnou zahradu u Azylového domu pro rodiče s dětmi a ženy Třebíč osázet krásnými stromky, které by měly příští rok již přinášet své plody.

Charitní záchranná síť hlásí

10. listopadu jsme se zúčastnili Národní potravinové sbírky v supermarketu TESCO v Jihlavě. Nakupující lidé byli velice štědří, darovali nám pro klienty našich zařízení a pro osoby v nouzi 1 956,5 kilogramů zboží. Tento výtěžek byl nejvyšší v celém Kraji Vysočina. Děkujeme!

Lidé nemusejí na ulici mrznout. Víme, jak jim pomoci. Charitní návod pro každého

Ilustrační snímek Jakub Žák

Mrazy udeřily a lidé bez domova opět umírají na ulicích. Přitom by nemuseli. Charita Česká republika pro ně zřizuje síť ubytoven a nocležen, které od prvních mrazivých dnů zvětšují své kapacity. Jenže mnoho bezdomovců sem vůbec nepřijde, přestože je situace kritická. Proto apelujeme na všechny, aby nebyli lhostejní a zapojili se do pomoci lidem bez domova spolu s námi.

Mše sv. za lidi bez domova v Třebíči

Přijměte pozvání na mši sv. za lidi bez domova. Koná se v bazilice sv. Prokopa a Panny Marie ve středu 28. 11. 2018 v 18 hod.

Poděkování AVASTU

Děkujeme, že jste nám pomohli s pořízením šesti elektrických trub se skříňkami na kolečkách...

Soutěž: Co pro mne znamená DOBROVOLNICTVÍ?

Setkali jste se již s dobrovolnictvím? Jste nebo jste byl dobrovolníkem nebo Vám byla či je poskytována pomoc dobrovolníka? Jakou zkušenost jste získali? Co Vám dobrovolnictví přineslo? Podělte se o své zážitky, napište, nakreslete nebo zachyťte na fotografii pěkné okamžiky z dobro-působení. Zapojte se do naší soutěže! Těšíme se na Vaše příspěvky. Plakátek

Zveme Vás na Den Charity 2018

Přijdte s námi strávit příjemné odpoledne! V úterý 25. 9. 2018 od 14-17 hod.  slavíme na Karlově náměstí v Třebíči DEN CHARITY. Těšíme se na Vás! Plakát

Poděkování za zábavu ve Vidourkově mlýně