Pomozme zajistit dostupnou zdravotní péči pro všechny potřebné

Lidé bez domova s omrzlinami, kožní nemocí či otevřenou ránou se stávají psanci, kterým neumíme účinně pomoci. Podobně jsou na tom nemocní senioři, ponechaní bez pravidelné pomoci rodiny. Mnozí by mohli a chtěli zůstat doma, kde jsou zvyklí, jenže to často není možné. Nejsou jim dostupné potřebné zdravotní služby. „Poskytování sociálních služeb nemocným lidem, kteří se ocitli na okraji, drhne. Problém leží v nedořešené situaci na tzv. zdravotně-sociálním pomezí,“ říká Lukáš Curylo, ředitel Charity Česká republika.

Klub Archa zve do Skotska i na Sibiř

Milí senioři, v lednu můžete opět navštívit v Třebíči, Hrotovicích a Náměšti n. O. některý z programů, které pro Vás připravily naše pracovnice ve volnočasovém klubu ARCHA. Těšíme se na Vás!

Klub Archa zve na prosincové programy

V domech s pečovatelskou službou v Třebíči, Hrotovicích a Náměšti n. Osl. se můžete těšit na programy s vánočním naladěním - dílničky, hudba, přednáška... Milí senioři, přijďte za námi do Klubu Archa!

Programy Klubu ARCHA v listopadu

V Třebíči můžete zavítat na koncertní vystoupení žáků ZUŠ, v Hrotovicích si zacvičíte s MAVI a upečete perníčky. Zveme obyvatele domů s pečovatelskou službou, ale i ostatní seniory, kteří nechtějí být sami doma a rádi by přišli mezi nás.

Auta pro Charitní pečovatelskou službu Třebíč

K nákupu dvou nových vozů Renault Clio pomohl Fond Vysočiny. „Obdrželi jsme dotaci ve výši 45 % a stará auta jsme mohli nahradit novými. Pečovatelky se teď spolehlivě dostanou k lidem i do vzdálenějších míst regionu,“ děkuje Helena Pavelková, koordinátorka pečovatelské služby.

Týden sociálních služeb 2018 u nás

Přijměte pozvání do našich zařízení na programy, které si pro vás k tomuto týdnu připravily naše sociální služby...

Klub Archa má pěkné zážitky a těší se na další

V létě se hrály v domech s pečovatelskou službou turnaje v kuželkách, v září slavili senioři společně s pracovnicemi pečovatelské služby úspěch s tancem na Karlově náměstí při Dni Charity a v říjnu už se těší na další programy. Vážení senioři, zveme Vás opět do klubu ARCHA!

Prezentace v Nemocnici Třebíč

V sobotu 8. 9. 2018 jsme se zúčastnili Dne otevřených dveří pořádaném Nemocnicí Třebíč, kde jsme podávali informace o možnosti využití ošetřovatelské a pečovatelské služby, osobní asistence a služby domácího hospice.

Volnočasový klub Archa - září 2018

Zveme Vás do domů s pečovatelskou službou v Třebíči a Hrotovicích. Program tentokrát tvoří turnaj v kuželkách, cvičení s Mavi a kavárnička. Zveme obyvatele těchto domů, ale i ostatní seniory, kteří nechtějí být doma sami a rádi by přišli mezi nás.