Sbírka potravin také pro třebíčskou Charitu

V sobotu 18. 5. 2019 můžete svým nákupem pomoci lidem v nouzi. Třebíčská Charita pořádá sbírku v PENNY marketu v Moravských Budějovicích. Pomůžete? Naši pracovníci vám rádi na místě poradí, co je vhodné koupit.

Sbírka potravin pomůže potřebným přímo v příslušném regionu

Zakoupením trvanlivých potravin anebo drogistického zboží je možné přispět lidem a rodinám v nouzi. Ceslostátní akce Sbírka postravin se koná ve vybraných prodejnách obchodních řetězců v sobotu 18. května. Pomoci je možné také jako dobrovolník anebo z pohodlí svého domova. Partnerem sbírky je Charita Česká republika.

Nenechte si ujít

Do Třebíče přijede z Ukrajiny Petr Krenický. Setkat se s ním můžete ve čtvrtek 16. 5. 2019 v kostele u sv. Martina (kvůli nepříznivému počasí nebude u Kostelíčka). V 17 hod. mše sv., po ní beseda s tímto neobyčejným člověkem působícím ve městě Melitopol nedaleko oblasti válečného konfliktu poloostrova Krym.

Naplňte s námi sběrné košíky potravinami a hygienickými potřebami pro lidi v nouzi

Připojte se s námi a pomozte potřebným. Už v sobotu 18.5.2019 budeme opět vybírat v partnerských supermarketech trvanlivé potraviny a hygienické potřeby, které poputují do charitních služeb. Pomoci můžete již tradičně nákupem vybraných trvanlivých potravin, jako jsou konzervy, rýže, těstoviny, luštěniny, cukr, sůl, koření, omáčky a další, nebo nákupem základních hygienických potřeb, jako jsou zubní kartáčky a pasty, mýdla a sprchové gely, prací prášky a čisticí a dezinfekční prostředky.

Kamion s humanitární pomocí dorazil na Ukrajinu

Kamion dorazil do okresní nemocnice ve městě Velykyj Bereznyj na Zakarpatské Ukrajině dne 17. dubna 2019. Zásilku se tak po několika měsících podařilo úspěšně dopravit a předat ukrajinské straně. Veliké poděkování vyslovujeme všem, kteří se na této pomoci podíleli!

Kamion s humanitární pomocí na Ukrajinu

Zásilku vypravila Oblastní charita Třebíč z města Bitterfeld-Wolfen v Německu a je určena ukrajinským partnerům, se kterými třebíčská Charita spolupracuje. Jde převážně o vybavení lékařského a sesterského pokoje, polohovací postele a další zdravotní pomůcky.

Lidé nemusejí na ulici mrznout. Víme, jak jim pomoci. Charitní návod pro každého

Ilustrační snímek Jakub Žák

Mrazy udeřily a lidé bez domova opět umírají na ulicích. Přitom by nemuseli. Charita Česká republika pro ně zřizuje síť ubytoven a nocležen, které od prvních mrazivých dnů zvětšují své kapacity. Jenže mnoho bezdomovců sem vůbec nepřijde, přestože je situace kritická. Proto apelujeme na všechny, aby nebyli lhostejní a zapojili se do pomoci lidem bez domova spolu s námi.

Světový den chudých: Slyšme volání lidí na okraji!

Ilustrační snímek Richard Bouda

Chudoba neznamená jen nedostatek, ale také vyloučení ze „spořádané“ společnosti, opuštěnost, osamění. Světový den chudých (18. 11.) je pro nás příležitostí slyšet „volání“ chudých a dát jim najevo svůj lidský zájem a nabídnout pomoc.

Charita vyhlašuje sbírku na pomoc obětem tsunami v Indonésii

V pátek 28. září postihlo indonéský ostrov Sulawesi (Celebes) zatím nejsilnější ze série zemětřesení a to o síle 7,4 stupňů Richterovy škály. Následná vlna tsunami si vyžádala stovky lidských životů, celkový počet postižených obyvatel může dosáhnout několika set tisíc, podle některých odhadů až dva miliony. Charita Česká republika proto vyhlašuje finanční sbírku na pomoc obětem a obnovu země.

Zveme Vás na Den Charity 2018

Přijdte s námi strávit příjemné odpoledne! V úterý 25. 9. 2018 od 14-17 hod.  slavíme na Karlově náměstí v Třebíči DEN CHARITY. Těšíme se na Vás! Plakát