Charita může díky dotaci obměnit část vozového parku, pomohla i Tříkrálovka Zobrazit fotogalerii
9. listopadu 2022 Články

Charita může díky dotaci obměnit část vozového parku, pomohla i Tříkrálovka

Dobrá věc se podařila. Rovnou třiadvacet nových vozidel získají v listopadu pro cesty za klienty po celém Třebíčsku pracovníci většiny sociálních služeb Oblastní charity Třebíč (OCHT). Konkrétně je budou využívat například Paprsek naděje, dále TaxiS, Domácí hospic sv. Zdislavy, oba azylové domy, Klubíčko, Domovinka a další. Automobily stály včetně DPH víc jak 11 milionů korun. Bez vysoké dotace z Integrovaného regionálního operačního programu by to ovšem nešlo. Pokryla 95 % nákupu. Zbytek tvoří vlastní charitní zdroje převážně z letošní Tříkrálové sbírky.

„Celkem 250 našich zaměstnanců by si svou práci neumělo představit bez stabilního vozového parku. Z evropských fondů se nám nyní konkrétně pro terénní sociální služby podařilo získat dotaci na hybridní vozy od Toyoty,“ říká zástupce ředitele OCHT Ing. Rostislav Lavička.  Koupi nových vozidel předcházelo výběrové řízení, v němž uspěla jihlavská společnost HS AUTOMOBIL s.r.o. s malým a praktickým modelem Toyota Yaris.

V tuto chvíli má OCHT k dispozici 120 aut. Jejich opotřebení a stáří ovšem rychle roste. „Postupně bychom rádi obměnili celý vozový park, abychom disponovali bezpečnými a funkčními vozidly, která budou úsporná a zároveň šetrnější k životnímu prostředí,“ dodává Ing. Lavička.

Hana Jakubcová

organizační a PR pracovnice Střediska sv. Zdislavy Třebíč
Tel.: 739 390 940 E-mail: 38AkO85cb9py.Z4WHmEoS774YanBZd54Ys