Jaká bude Tříkrálová sbírka 2019 v Třebíči?

Dobrovolnické centrum je k prasknutí plné igelitek s cukry, letáky, křídami, jsou tu pokladničky, kostýmy, koruny, vše, co je ke sbírce třeba. Rozvoz začne brzičko. Pomůžete nám s koledováním? Budeme rádi. Zveme Vás i na Vítání Tří králů na Karlově náměstí 3. 1. 2019.

Pohlednice do věznice

Neleží vám doma nepotřebné či zapomenuté vánoční pohlednice, popř. poštovní obálky? Přineste je k nám. Tato přání bychom chtěli zaslat s vánočním pozdravem našim klientům do věznic či jejich rodinám, které budou trávit Vánoce samy doma. Pohlednice můžete nosit do sídla AL PASO Vysočina na Karlovo nám...

Charitní záchranná síť hlásí

10. listopadu jsme se zúčastnili Národní potravinové sbírky v supermarketu TESCO v Jihlavě. Nakupující lidé byli velice štědří, darovali nám pro klienty našich zařízení a pro osoby v nouzi 1 956,5 kilogramů zboží. Tento výtěžek byl nejvyšší v celém Kraji Vysočina. Děkujeme!

Národní potravinová sbírka dá lidem možnost projevit solidaritu s potřebnými

Národní potravinová sbírka 2018

Šestý ročník Národní potravinové sbírky proběhne v sobotu 10. listopadu 2018 od 8 do 18 hodin ve více jak 680 supermarketech v celé České republice . Zde může každý nakoupit a následně darovat trvanlivé potraviny a drogistické zboží. Charita Česká republika je oficiálním partnerem této sbírky, které se v regionech tradičně zúčastní řada místních Charit.

Koláč pro hospic opět pomůže domácímu hospici

Sbírkově propagační akci uskutečnila minulý týden Oblastní charita Třebíč. Seznamovala se službou Domácího hospice sv. Zdislavy a zároveň z příspěvků dárců získala 43 567 Kč na podporu této služby, která se stará o nevylečitelně nemocné na sklonku jejich života.

Charita vyhlašuje sbírku na pomoc obětem tsunami v Indonésii

V pátek 28. září postihlo indonéský ostrov Sulawesi (Celebes) zatím nejsilnější ze série zemětřesení a to o síle 7,4 stupňů Richterovy škály. Následná vlna tsunami si vyžádala stovky lidských životů, celkový počet postižených obyvatel může dosáhnout několika set tisíc, podle některých odhadů až dva miliony. Charita Česká republika proto vyhlašuje finanční sbírku na pomoc obětem a obnovu země.

Koláč pro domácí hospic 2018

Tuto středu můžete potkat naše dobrovolníky, kteří Vám nabídnou čerstvé a dobré koláče při sbírkové akci KOLÁČ PRO HOSPIC s cílem přiblížit charitní službu Domácího hospice sv. Zdislavy, a též získat finanční příspěvky od štědrých a laskavých lidí k podpoře této služby. Obdržíte informační letáček a nádavkem zmíněný koláč.

Výsledky AKCE CIHLA 2018

Letošní sbírka AKCE CIHLA v Třebíči na stanovištích skončila, přispět však lze i nadále na účet. Výtěžek přispěje na vybudování zahradního posezení se zahradním domkem pro lidi s mentálním postižením. Všem dárcům i pomocníkům patří naše veliké poděkování!

Svatodušní sbírka na Charitu

Již tradičně se bude v kostelích brněnské diecéze konat Sbírka na Charitu, kterou ustanovil biskup Mons. Vojtěch Cirkle, zřizovatel Diecézní charity Brno. Datum konání sbírky bylo určeno na slavnost Seslání Ducha svatého, který letos připadá na neděli 20.5.2018. Tento krásný svátek znovuobrození Církve přes dary Ducha je příležitostí k obnově našeho duchovního života.

V Klubu Archa slavili MDŽ a vyráběli kraslice

7. března se v Klubu Archa v Domě s pečovatelskou službou na ul. Fr. Hrubína v Třebíči slavil Mezinárodní den žen a následující týden se v DPS na Myslbekově ul. zdobily velikonoční kraslice. Obě setkání seniorům zpestřily děti z MŠ na Benešově ulici.