Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Koledníci z Jilemnice. Foto Jakub Žák

Celkem 119 184 663 korun. Tolik se letos vybralo do 23 908 pokladniček Tříkrálové sbírky. Dnes místní charity pod úředním dozorem rozpečetily ty poslední a peníze z nich sečetly. Kluci a děvčata v přestrojení za tři krále koledovali a vybírali peníze do pokladniček prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika nyní děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Jak dopadla Tříkrálová sbírka 2019 v Třebíči?

Výsledky v třebíčské Charitě přinesly velkou radost. Výtěžek 2 829 622  je o 153 586 Kč větší než loňský. Pro sbírku bylo zapečetěno 514 kasiček, zapojilo se do ní na 1 700 dobrovolníků, kteří obešli domácnosti ve 215 městech, obcích a osadách. DĚKUJEME!

Tříkrálovou sbírku podpořila i německá farnost v Praze

Snímek Německá římskokatolická farnost v Praze

Do Tříkrálové sbírky se zapojují rovněž cizinci a spoluobčané, jejichž mateřským jazykem není čeština. Tradičně se této akce účastní členové Německé římskokatolické farnosti v Praze, kteří podobnou sbírku znají z domova. „Sternsinger-Sammlung má v Německu a v Rakousku dlouholetou tradici, ještě delší než v České reopublice,“ říká P. Martin Leitgöb, duchovní z pražského kostela sv. Jana Nepomuckého na Skalce, kde se němečtí katolíci scházejí každou neděli k bohoslužbám.

Zveme Vás na loď

V neděli 13. 1. ve 13 hod. vyplouvá z přístaviště v Kramolíně loď se třemi králi na palubě na asi hodinovou plavbu po Dalešické přehradě. Můžete obdivovat okolní zimní přírodu a přitom se zaposlouchat do melodie známých koled, které Vám přijdou zahrát tři králové.

Tříkrálová koleda v elektrárně Dukovany

Již tradičně navštěvuje v době svátků Tří králů delegace z východu také jadernou elektrárnu. 4. ledna 2019 přišli v oblecích tří králů za zdejšími energetiky ředitel Oblastní charity Třebíč Petr Jašek a jeho kolegové, sociální pracovníci charitních stacionářů...

Požehnání v katedrále sv. Petra a Pavla v Brně se zúčastnily více než tři stovky koledníků

Přehlídka královských korun, krásných a originálních kostýmů a rozzářených tváří zaplnila už v druhý lednový den nového roku katedrálu sv. Petra a Pavla v Brně. Více než tři stovky dětí různého věku v doprovodu rodičů, prarodičů a koordinátorů Tříkrálové sbírky se sešly při slavnostním zahájení devatenáctého ročníku Tříkrálové sbírky. Požehnání koledníkům dne 2. ledna 2019 udělil brněnský biskup Mons. Vojtěch Cikrle. Vyzval je, aby si našli cestu ke dveřím lidí dobré vůle a zvěstovali zprávu o narození Pána Ježíše.

Tříkrálová sbírka začíná! 1. ledna vyrazí na koledu tisíce charitních králů

Ilustrační snímek Jakub Žák

Jedenáctiletý Vojta nepůjde příští pátek do školy, ale přesto ho čeká náročný den. Spolu s Aničkou a Damiánem se vydají na tříkrálovou koledu. Předpověď počasí zatím slibuje teploty kolem nuly, to by mohlo jít dobře. Horší by bylo, kdyby napadl sníh jako předloni: v hábitech tří králů se závějemi brodí hůř, rychle nasáknou vodu a snadno mrznou. Vojtova skupina bude koledovat jeden den, pak je vystřídají jiní. Koledníky dobročinné Tříkrálové sbírky tak můžete potkat v ulicích od 1. do 14. ledna. Těšit se můžete i na řadu doprovodných akcí.

Nová Tříkrálová sbírka již začala

Kam v lednu vyrazit ven na vzduch, kde se zároveň něco zajímavého děje? Máme pro vás několik tipů. Čtěte dále... Chtěli byste nám pomoci s koledováním? Budeme rádi. Spojte se s pracovnicemi našeho Dobrovolnického centra.

Jaká bude Tříkrálová sbírka 2019 v Třebíči?

Dobrovolnické centrum nedávno ještě praskalo ve švech, jak bylo plné igelitek s cukry, letáky, křídami, a všeho, čeho je ke sbírce třeba. Většina už je nyní rozvezena. Pomůžete nám s koledováním? Budeme rádi. Zveme Vás i na Vítání Tří králů na Karlově náměstí 3. 1. 2019.