Benefiční představení Hrdý Budžes je přeloženo
6. května 2021 Články

Benefiční představení Hrdý Budžes je přeloženo

Z důvodů mimořádných opatření spojených s pandemií COVID 19 překládá třebíčský Domácí hospic sv. Zdislavy benefiční představení Hrdý Budžes na 5. října. Veleúspěšné představení s Bárou Hrzánovou v hlavní roli mělo být původně uvedeno v prosinci 2020, bylo přeloženo na 21. květen 2021 a nyní dochází k dalšímu přesunu. Zakoupené lístky zůstávají v platnosti. Zájemci o představení v novém termínu mohou lístky nakupovat i nyní.

Před více jak půl rokem vedoucí služby Mgr. Eva Vráblová komentovala výběr takto: „Dlouho jsme přemýšleli, jaké představení v rámci benefičního večera nabídnout, aby nejen pobavilo, ale zároveň motivovalo k podpoře Domácího hospice sv. Zdislavy. Máme rádi Báru Hrzánovou, její humor, životní filosofii i postoje a doufáme, že se trefíme do vkusu i Vám.“

Zástupci Domácího hospice sv. Zdislavy, který je jednou z 26 služeb Oblastní charity Třebíč, jsou s Bárou Hrzánovou v aktivním kontaktu.  Plánují například benefiční vystoupení pro uživatele domů s pečovatelskou službou.

Na úvodní argumentaci by nic Eva Vráblová neměnila a aktuálně dodává: „Přípravy se protahují a vystoupení se opakovaně odkládá, ale jsme si jisti, že se dočkáme a ten kdo přijde, jistě nebude litovat. Moc se na Budžese těšíme.”

Hodnota vstupenky je pro jednotlivce 1000 Kč a pro pár 1600 Kč. Vyšší cena pokrývá náklady vystoupení a zbylá část bude využit na nákup léků a zdravotnického materiálu pro umírající pacienty v domácím prostředí. V České republice není tato péče plně hrazená ze zdravotního pojištění a organizace poskytující tyto služby jsou stále nuceny využívat i jiných zdrojů - grantové programy, příspěvky dárců a aktivní fundraising.

Aktuálně je prodána zhruba polovina lístků a tak zájemci o životní příběh Helenky Součkové-Freisteinové mají stále šanci. Termín uvedení Hrdého Budžese v Národním domě je 5. října 2021.