Naše dobrovolnice obdržela ocenění Zobrazit fotogalerii
16. července 2020 Články

Naše dobrovolnice obdržela ocenění

Skutek roku za rok 2019 v kategorii Sociálně-zdravotní oblast získala Romana Novotná za organizaci Tříkrálové sbírky v městysi Okříšky. Srdečně k úspěchu blahopřejeme! A zároveň vyslovujeme velké poděkování za nezištnou pomoc.

Na Tříkrálové sbírce spolupracujeme už více jak 13 let. Spolu s kamarádkou Janičkou jsme se rozhodly, že bychom chtěly nějak přispět činností v oblasti Tříkrálové sbírky. Velký impuls mi dala paní Anička Haklová z Rokytnice, kde již sbírka probíhala. Našila nám kostýmy a dala informace o její přípravě a průběhu. A tak to vše začalo.

Do soutěže „Skutek roku“ mě přihlásil můj tchán, dědeček Pepík. Samozřejmě si toho velice vážím. Byla jsem ráda, že chce naši práci někdo ocenit, ale zároveň jsem byla tímto zaskočena, protože tuto zálibu dělám pro radost a ne kvůli ocenění.

Z ceny „Skutek roku“ mám velikou radost. Výhra v této anketě není jenom moje, ale je to ocenění nás všech. Velké zásluhy mají moje kamarádky, které mi pomáhají při organizaci sbírky. A ještě větší zásluhy mají děti, kterých je (a to jsme velice rádi) čím dál víc. Velké díky patří i mé rodině, která mi dělá výborné zázemí.

Velice děkuji. Mějte se rádi a pomáhejme si!

S pozdravem Romana Novotná

Z předání ceny

Paní Novotná, přejeme Vám hodně zdraví a radosti ze života, z práce i z dobrovolnické činnosti!

Díky

V roce 2020 vyhlásilo Zastupitelstvo Kraje Vysočina už jedenáctý ročník ankety Skutek roku. Veřejnost měla možnost nominovat aktivity, které v roce 2019 nejvíce přispěly k rozvoji regionu. O počinech fyzických osob hlasovala v průběhu března široká veřejnost, vítězné projekty právnických osob vybírala odborná porota.
Kraj Vysočina našel vlastní cestu, jak upozornit na dobrovolnickou práci pro druhé a poděkovat těm, kteří ji dělají.

Skutek roku - logo