Oblastní charita Třebíč pomáhá – aktuální informace 27. 3. 2020
27. března 2020 Články

Oblastní charita Třebíč pomáhá – aktuální informace 27. 3. 2020

Oblastní charita Třebíč nepřestává pracovat. Poskytuje veškeré služby, které umožňuje vládní nařízení. Také se zapojuje do pomoci lidem, kteří pomoc nejvíce potřebují v souvislosti s omezeními v době ohrožení nákazou COVID-19.

V provozu jsou Azylový dům pro muže i Azylový dům pro rodiče s dětmi a ženy – návštěvy zrušeny.

Ostatní služby mají omezený provoz či zavřeno.

Podrobněji lze dohledat

Terénní služby Oblastní charity Třebíč jsou plně v provozu:

Jejich pracovníci vyjíždějí za svými klienty každý den. Do terénu se vydávají také pracovníci z dočasně uzavřených služeb i dobrovolníci. Jejich úlohou je realizovat nákupy seniorům. Všichni zároveň rozdávají nedostatkové roušky těm, kteří je potřebují. Roušky šijí v charitních zařízeních pracovníci Charity, jež v těchto dnech nemohou poskytovat své služby, ruku k dílu přidali také dobrovolníci. Spoustu jich našili i ochotní dobří lidé doma a věnovali je Charitě pro potřebné.

ze šití soušek              ze šití roušek

Nouzová situace v naší zemi prověřuje naše charaktery, tříbí nás v disciplinovanosti, ohleduplnosti a vnímám s potěšením i s nadějí, že se mnozí nechtějí starat pouze o sebe, a není jim lhostejné, jak jsou na tom slabí a zranitelní a bezprostředně se nabízejí k pomoci,“ vyjadřuje uznání ředitel třebíčské Charity Petr Jašek a současně přidává informaci o dalším způsobu pomoci lidem: „Oblastní charita Třebíč také v těchto dnech rozjíždí novou službu podpory po telefonu, na kterou se budou moci lidé obrátit se svými dotazy i obavami. O podrobnostech budeme co nejdříve také informovat.“

První zkušenosti má za sebou služba Nákupy seniorům, kterou třebíčská Charita operativně nabídla pro lidi z celého okresu před týdnem. „Pro mnohé seniory může být zajištění nákupu problém. Ne každý má možnost požádat o pomoc rodinného příslušníka, a proto je zde naše nabídka. Zřídili jsme kontaktní pracoviště, kam se na nás telefonicky na č. 734 369 976 nebo e-mailem na usmev@trebic.charita.cz mohou obracet osamělí senioři z celého třebíčského okresu,“ vysvětluje koordinátorka Jana Mušková a současně rekapituluje uplynulý týden: „Ukázalo se, že o službu je zájem a daří se ji poskytovat podle potřeby. Denně ji využilo průměrně 49 seniorů z Třebíče, jejího okolí i vzdálenějších míst, a tak v ní budeme rádi nadále pokračovat.“

„Oblastní charita Třebíč je zde pro Vás, nebojte si říci o pomoc,“ uzavírá ředitel Petr Jašek.