Adventní čas v klubu BARÁK a konec STREETWORKU?
27. listopadu 2019 Články

Adventní čas v klubu BARÁK a konec STREETWORKU?

Prosincové dny na Klubu BARÁK budou velmi činorodé. Skřítkova dílnička, pečení cukroví, výroba sněhuláka poněkud jinak, zdobení stromečku či tradiční VÁNOČNÍ PÁRTY určitě stojí za návštěvu! Od Nového roku se chystá změna, kterou však navenek možná ani nepoznáte...

Vánoční tvoření alias Skřítkova dílnička znamená,  jak už název napovídá, že celý den bude zaměřen na výrobu dekorací a dárečků. Vyrábět se budou mýdla, stromečky z vaty, vánoční svícny, tematické placky a společně s pracovníky vyzkouší i přípravu nepečeného cukroví.

Je tu zas také VÁNOČNÍ PÁRTY! Společně strávený čas plný vánoční atmosféry, nechybí koledy, ani lití olova...
Pro všechny, kdo se účastní a dopředu nahlásí, je připravena společná večeře. 
Po ní následuje hudební program začínající kapely SQOST.
Celý den bude zakončen promítáním filmu.

VÁNOČNÍ PÁRTY   vánoční program

NOVINKA:

Terénní službu STREETWORK bude od ledna provozovat BARÁK

Od začátku roku 2020 nízkoprahové zařízení pro děti a mládež BARÁK rozšíří svoji činnost o terénní formu služby. V minimálním rozsahu se tak stalo již na začátku letošního roku.

Z důvodu větší efektivnosti práce, prolínání klientely i pracovních úvazků sociální služba STREETWORK jako samostatná služba zanikne a veškerá agenda, pracovní úvazky i klientela přejde pod NZDM BARÁK.

V praxi to tedy bude znamenat to, že terénní práce služby STREETWORK bude stále ve stejném rozsahu a stejnými pracovníky poskytována dále, pouze však pod hlavičkou NZDM BARÁK.

Nyní se ve službách pracuje na začlenění a aktualizaci potřebných metodik a propagačních materiálů.

streetwork