Jarní Sbírka potravin doplní zásoby pro lidi v nouzi
16. dubna 2024 Články

Jarní Sbírka potravin doplní zásoby pro lidi v nouzi

Při sobotní Sbírce potravin darovali lidé v třebíčském Kauflandu ve STOP SHOP areálu 1012 kg potravin a drogerie. Děkujeme všem štědrým dárcům!

„Pokud si mohu dovolit ohodnotit toto kolo Sbírky potravin, označil bych ho za výborné. A to tím, že sbírka opět dala každému člověku možnost, zapojit se do konkrétní pomoci lidem. Lidem, kteří se ocitli v ohrožení, bez prostředků, v nedostatku, v nouzi. Právě takovým lidem naše služby pomáhají a usilují o to, aby našli cestu ven. V třebíčském regionu poskytujeme potravinovou pomoc dlouhodobě a vnímáme, jak je důležitá. S velikou radostí jsme proto byli v sobotu svědky toho, že lidí, kteří našli odvahu darovat, není málo. Tato odvaha je cenná a rozhodně není samozřejmá. Proto: Díky všem statečným dárcům! sděluje koordinátor Sbírky potravin a služby Charitní záchranné sítě Michal Saidl a pokračuje: „Velmi si cením práce dobrovolníků, kteří nám po celý den přímo v obchodě pomáhali. Stát se tváří sbírky a postavit se za ni jako dobrovolník, vyžaduje skutečné odhodlání. I dobrovolníkům proto děkuji za pomoc a důvěru. Byla to skvělá spolupráce. Děkuji také vedení a pracovníkům hypermarketu Kaufland za přijetí a podporu, kterých se nám tady při Sbírkách potravin dostává.“

Komu sbírka pomůže

Komu sbírka pomůže?

Třebíčská sbírka poslouží lidem v nouzi, kterými jsou osamělí senioři a rodiče samoživitelé, zejména maminky s dětmi. Pomůže také dalším lidem a rodinám, kterým není dostupná jiná forma pomoci a nemají prostředky na základní potřeby, potraviny nebo hygienu.

Jak lze ještě pomoci

Pomáhat můžete i mimo Sbírku potravin, uvítáme zejména:

  • konzervy - zeleninové i masové, paštiky
  • instantní polévky, luštěniny
  • Sunar, instantní dětská jídla
  • dětské pleny

Věci v originálním balení lze přinést ve všední dny na správu Oblastní charity Třebíč v Židovské čtvrti na ulici L. Pokorného 15, nebo do azylových domů na Vltavínské č. 1402 či na Heliadově ulici č. 10.

Potraviny, kt. nejvíce pomáhají

Kontakt

Bc. Michal Saidl, DiS., koordinátor Sbírky potravin pro Oblastní charitu Třebíč
tel. 731 678 819, e-mail: michal.saidl@trebic.charita.cz
https://trebic.charita.cz/podporte-nas-old/sbirkove-akce/sbirka-potravin/

FB Oblastní charita Třebíč

 Sbírka potravin-logo

Více informací

Sbírka potravin se koná 2x ročně (na jaře a na podzim).

Je organizována ve všech krajích potravinovými bankami a Českou federací potravinových bank ve spolupráci se Svazem obchodu a cestovního ruchu a Asociací společenské odpovědnosti.

Sociální partneři sbírky: Charita Česká republika, Armáda spásy, NADĚJE, Diakonie českobratrské církve evangelické, Slezská diakonie a Člověk v tísni.

Zapojené obchodní řetězce: Albert, Billa, COOP, dm drogerie markt, Globus, Kaufland, Lidl, MAKRO, Penny Market, ROSSMANN, Tesco, Teta drogerie a online obchody Rohlik.cz a Košík.cz.

Hlavním přepravním partnerem je Raben Logistics Czech.

Sbírka potravin je realizována pod záštitou ministra zemědělství Marka Výborného, ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky a Evropské federace potravinových bank.

https://www.sbirkapotravin.cz/cesi-umeji-pomahat-jarni-sbirka-potravin-vynesla-467-tun-zbozi

Nezištná pomoc v těžkých dobách. Lidé do sobotní Sbírky potravin věnovali 10,5 tun zboží (charita.cz)
SBÍRKA POTRAVIN (charita.cz)

Při podzimní SBÍRCE POTRAVIN 11. 11. 2023 se v celé ČR (v obchodech i online cestou) shromáždilo 624 tun zboží.

V rámci Diecézní charity Brno, jejíž součástí je i Oblastní charita Třebíč, se vybralo 13,917 tun potravin a drogerie.

Oblastní charita Třebíč v hypermarketu KAUFLAND v Třebíči přijala 1,367 tun potravin a základní drogerie.