Romské děti pomohly třebíčské přírodě Zobrazit fotogalerii
31. října 2019 Články

Romské děti pomohly třebíčské přírodě

Ve čtvrtek 10. října přibylo na území města Třebíč na tři desítky třešní, švestek, hrušní a jabloní, a to díky projektu 72 hodin.

Cílem dobrovolnického projektu 72 hodin je zapojit co nejvíce mladých lidí a ukázat jim, že stačí málo, aby společně dokázali mnoho! Přesvědčit je, že jsou sami schopní změnit věci, které se jim nelíbí. Naučit je spolupracovat a víc vnímat svět kolem sebe. Díky pořádání jednotlivých projektů také posílit vztahy v místních komunitách a vytvořit hodnoty a zajímavé podněty pro smysluplné trávení volného času. Dále také navázat partnerství s místními radnicemi a podnikateli v obcích.

Akci pořádá Česká rada dětí a mládeže a zapojili se do ní i z třebíčské Charity - Nízkoprahový klub pro děti a mládež AMBRELA společně s Nízkoprahovým klubem BARÁK.

Klienti výzvu přijali
„Když se tato výzva pomoci naskytla, klienty našich služeb zaujala a projevili o ni zájem,“ popsali reakci na tuto formu pomoci pracovníci třebíčské Charity.

A jaký byl výsledek?
Děti ve spolupráci s charitními pracovníky zasadili devět třešní, které doplnily stávající ovocnou alej nad zahrádkami na Terůvkách, jež byla v předešlých letech zničena vandaly, nebo se stromky při výsadbách neujaly.
Celá akce se nesla v příjemném duchu, děti měly možnost si zasadit strom a pomoci tím k rozvoji přírody ve městě, kde rády žijí. Všichni společně si odnesli mnoho zážitků, nových informací a dobrý pocit z toho, že ačkoliv se na ně většinová společnosti dívá skrze prsty, váží si přírody a pomohou druhým.

Za tým pracovníků a klientů Ambrely děkujeme České radě dětí a mládeže za možnost se do akce zapojit. Společně doufáme, že se zasazeným stromům bude dařit, a že tento projekt brzy ponese své první ovoce a nejen nám poslouží k dalšímu užitku.
                                                                                                                        Tým pracovníků NZDM Ambrela, Foto: Tržilová Denisa