Zahájení výstavy "Život je dar"
31. března 2022 Články

Zahájení výstavy "Život je dar"

Paprsky jarního sluníčka již postupně nabírají na síle a nový život v přírodě se začíná opět hlásit o slovo. Začátek nového lidského života připomíná také "Den ochrany nenarozeného života". Na oslavu tohoto dne Vás zveme do Komunitního centra Moravia ve čtvrtek 31. 3. 2022 v 17.00 h., kde jsme pro Vás připravili Interaktivní výstavu "Život je dar" i s pestrým programem pro děti.

Interaktivní výstava „Život je dar“

je zaměřená na dynamický život v rodině, na život před narozením, na prožívání a emoce těhotné ženy – matky, i na děti, do jejichž života vstoupí nový sourozenec. Během interaktivního programu budou mít děti možnost zjistit, co se děje během těhotenství v maminčině bříšku, jak se miminko vyvíjí a roste, nebo si v interaktivním křesle vyzkoušet, jaké to bylo u maminky v bříšku a jaký byl tlukot jejího srdce.

Místo konání: Komunitní centrum MORAVIA, Smrtelná ul. 3869/6, Třebíč

Z výstavy

Kdy: ve čtvrtek 31. 3. 2022 od 17.00 h.

Program:

  • 17.00 h. - zahájení v podání dětí ZŠ Světlo v Třebíči
  • 17.10 h. - slovo k výstavě: Bc. Eliška Tesařová, certifikovaná lektorka STM PPR, Bc. Helena Marečková, DiS. a jejich hosté
  • 17.45 h. - doprovodný interaktivní program pro děti a jejich rodiče
    (otočné křesílko simulující pobyt dítěte v děloze matky se zvukovým záznamem, vizuál růstu dítěte v děloze matky 3měsíční, model ještě nenarozeného dítěte ve 3. a v 5. měsíci těhotenství, co smí a nesmí těhotná žena). Pro rodiče inspirativní citát.

Výstava zde potrvá do konce dubna. 

Více informací:
na www.facebook.com/centrumpodporyrodinruth,
na centrumruth@trebic.charita.cz,
popř. i na tel: 733 741 390.

Kapacita je omezena.

Změna programu vyhrazena. V případě nepříznivé epidemiologické situace může být akce zrušena. O náhradním termínu Vás budeme včas informovat. Podmínky akce dle aktuálních vládních opatření platných k 31. 3. 2022.

Věříme, že Vás naše výstava zaujme a ukáže Vám jinou perspektivu života.

Za tým Centra Ruth
Bc. Helena Marečková, koordinátorka

 

KC Moravia-Život je dar_plakát_barevný_2022