Charitní záchranná síť hlásí

10. listopadu jsme se zúčastnili Národní potravinové sbírky v supermarketu TESCO v Jihlavě. Nakupující lidé byli velice štědří, darovali nám pro klienty našich zařízení a pro osoby v nouzi 1 956,5 kilogramů zboží. Tento výtěžek byl nejvyšší v celém Kraji Vysočina. Děkujeme!

Lidé nemusejí na ulici mrznout. Víme, jak jim pomoci. Charitní návod pro každého

Ilustrační snímek Jakub Žák

Mrazy udeřily a lidé bez domova opět umírají na ulicích. Přitom by nemuseli. Charita Česká republika pro ně zřizuje síť ubytoven a nocležen, které od prvních mrazivých dnů zvětšují své kapacity. Jenže mnoho bezdomovců sem vůbec nepřijde, přestože je situace kritická. Proto apelujeme na všechny, aby nebyli lhostejní a zapojili se do pomoci lidem bez domova spolu s námi.

Mše sv. za lidi bez domova v Třebíči

Přijměte pozvání na mši sv. za lidi bez domova. Koná se v bazilice sv. Prokopa a Panny Marie ve středu 28. 11. 2018 v 18 hod.

Poděkování firmě Karma Český Brod a. s.

Firma Karma Český Brod a. s. nám pomohla...

Soutěž: Co pro mne znamená DOBROVOLNICTVÍ?

Setkali jste se již s dobrovolnictvím? Jste nebo jste byl dobrovolníkem nebo Vám byla či je poskytována pomoc dobrovolníka? Jakou zkušenost jste získali? Co Vám dobrovolnictví přineslo? Podělte se o své zážitky, napište, nakreslete nebo zachyťte na fotografii pěkné okamžiky z dobro-působení. Zapojte se do naší soutěže! Těšíme se na Vaše příspěvky. Plakátek

Zveme Vás na Den Charity 2018

Přijdte s námi strávit příjemné odpoledne! V úterý 25. 9. 2018 od 14-17 hod.  slavíme na Karlově náměstí v Třebíči DEN CHARITY. Těšíme se na Vás! Plakát

Spacáky a karimatky pro Banát

Máte nevyužitý spacák či karimatku? Věnujte je dětem našich krajanů v rumunském Banátu. Dětem poslouží při školních výletech a výpravách. Prosíme proto o lehčí typy spacáků (ne těžké, dekové). Věci je možné přinést do 16. 9. 2018. Děkujeme.

Veletrh sociálních služeb v Třebíči

Zveme vás na Karlovo náměstí v Třebíči. Ve středu 13. 6. 2018 od 10 - 16 hodin se vám zde představí sociální služby a služby na ně navazující. Doprovodný program v průběhu akce!

Charita pro lidi na ulici: nikdo nesmí umrznout!

Ilustrační snímek: Richard Bouda

Současný příliv mrazivého počasí vážně ohrožuje zdraví a životy lidi bez domova. Proto tito častěji než v jiných obdobích hledají útočiště v denních centrech a v azylových domech. Charita s tím počítá a zavedla opatření, aby nikdo nemusel přes noc zůstat na ulici. Stávající kapacity k přenocování Charita navýšila o „teplé židle“ a prodlužuje také provozní hodiny denních center. A lidi bez domova také vyhledává v terénu a nabízí odbornou pomoc v poradnách.