Články, pozvánky

Letošní Sbírka potravin vynesla 440 tun zboží pro potřebné
24. listopadu 2020 Charita Česká republika

Letošní Sbírka potravin vynesla 440 tun zboží pro potřebné

Zakoupením trvanlivých potravin anebo drogistického zboží je možné přispět lidem a rodinám v nouzi. Celostátní akce Sbírka potravin proběhla ve vybraných prodejnách obchodních řetězců a pokračuje v online obchodech do 1. prosince.

Štědří dárci nezklamali
23. listopadu 2020 Články

Štědří dárci nezklamali

Děkujeme Vám všem, kdo jste podpořili Sbírku potravin 21. 11. 2020!
Štědří dárci věnovali třebíčské Charitě v TESCO Jihlava 1 490 kg potravin a hygienického zboží pro obyvatele azylových domů v Třebíči a další potřebné z Charitní záchranné sítě. Je to více, než se vybralo před rokem také v tomto obchodě.

Podzimní Sbírka potravin proběhne ve všech regionech
20. listopadu 2020 Charita Česká republika

Podzimní Sbírka potravin proběhne ve všech regionech

Zakoupením trvanlivých potravin anebo drogistického zboží je možné přispět lidem a rodinám v nouzi. Celostátní akce Sbírka potravin se koná ve vybraných prodejnách obchodních řetězců v sobotu 21. listopadu od 8 do 18 hodin. Pomoci je možné také jako dobrovolník anebo z pohodlí svého domova. Kvůli zrušenému jarnímu kolu Sbírky potravin se zásoby ve skladech potravinových bank dostaly na kritické minimum, ale počet lidí, kteří její pomoc potřebují, naopak stoupl.

Sbírka potravin: podpořte lidi v nouzi tím nejdůležitějším darem
16. listopadu 2020 Diecézní charita Brno

Sbírka potravin: podpořte lidi v nouzi tím nejdůležitějším darem

Jídlo. To je to nejdůležitější k životu. Bohužel mezi námi žijí lidé i celé rodiny, které strádají. A právě jim pomáhá každý rok Sbírka potravin (na jaře a na podzim). Dne 21. listopadu budete mít jedinečnou možnost zapojit se do tradiční sbírky, kterou pořádá Česká federace potravinových bank, a darovat potraviny či drogerii potřebným. Diecézní charita Brno pak předá vaše dary lidem v nouzi, o které se stará. Sbírka se uskuteční v zapojených obchodech po celé České republice.

Sbírka potravin bude!
15. listopadu 2020 Články

Sbírka potravin bude!

Koná se v sobotu 21. listopadu 2020 ve všech krajích České republiky. Lidé mohou od 8–18 hodin v určených obchodech nakoupit a věnovat trvanlivé potraviny nebo drogistické zboží na pomoc lide v nouzi. Oblastní charita Třebíč má stanoviště v hypermarketu TESCO Jihlava na Brněnské ulici 74.