Charitní záchranná síť

Pomoc lidem v nouzi, kteří přes veškerou snahu žijí pod hranicí důstojného života a potřebují zabezpečit základní životní potřeby. Cílem je řešení jejich okamžité nouze.

Pokud okamžitá pomoc trvale neřeší životní situaci člověka v nouzi, zprostředkujeme kontakt na službu či instituci, která může poskytnout další podporu. CHZS zajišťuje dlouhodobou pomoc těm lidem v nouzi, pro něž není při řešení jejich situace dostupná žádná jiná forma pomoci (služby, instituce, apod.)

Charitní záchranná síť

Kontakt:

Oblastní charita Třebíč, L. Pokorného 15,
674 01 Třebíč

Michal Saidl:  731 678 819; michal.saidl@trebic.charita.cz

Kateřina Saidlová: 739 389 138; pomocvobcich@trebic.charita.cz

U každého člověka v nouzi, který se na CHZS obrátí se žádostí o pomoc nebo je jí vyhledán, provede pracovník CHZS kvalifikované posouzení jeho životní situace. Na základě tohoto posouzení vyhodnotí jeho skutečnou potřebnost a realizuje opatření pro zlepšení jeho situace. Práce s každým člověkem v nouzi je dokumentována na Evidenčním listu člověka v nouzi.

Provozní doba - TŘEBÍČ, ulice L. Pokorného 15

Provozní doba Charitní záchranné sítě v Třebíčci, L. Pokorného 15

Provozní doba - MORAVSKÉ BUDĚJOVICE, Chelčického 904

Provoz CHZS v Mor. Budějovicích: duben-červenec 2024

Formy pomoci

1. krizová pomoc – okamžitá pomoc lidem v akutní nouzi (rozhovor, hmotná pomoc, zprostředkování kontaktu na jiné instituce);
  2. poskytnutí materiální pomoci – poskytnutí potravin, oblečení
  3. poskytnutí finanční pomoci – jen v odůvodněných případech na doporučení sociálního pracovníka
  4. poskytnutí duchovní a duševní pomoci – ve spolupráci s pastoračními asistenty a duchovními
  5. zprostředkování dlouhodobé pomoci – poskytnutí kontaktu na organizaci, instituci, která by poskytovala dlouhodobě pomoc lidem v nouzi a přispěla k vyřešení jejich obtížné situace.

Pravidla pomoci

• Zachováváme mlčenlivost o věcech, které s lidmi řešíme.
  • Situaci každého člověka individuálně posuzujeme, abychom mohli nabídnout cílenou pomoc.
  • Při poskytování pomoci hledáme nejúčinnější řešení, které povede ke zlepšení životní situace člověka v nouzi.
  • Spolupracujeme s dalšími institucemi, které mohou pomoci při řešení obtížné životní situace potřebných.
  • Na pomoc CHZS není právní nárok, pomoci můžeme jenom v rámci svých možností.

PROSÍME, OZVĚTE SE NÁM, UPOZORNĚTE NÁS NA OSOBY V JAKÉKOLI NOUZI!

Podporují nás