Články

Pomozte Charitě svým nákupem prozářit černý pátek
24. listopadu 2022 Charita Česká republika

Pomozte Charitě svým nákupem prozářit černý pátek

Tak zvaný Black Friday neboli černý pátek, který se stal symbolem největší nákupní horečky a pomyslným startem předvánočních nákupů a slevových akcí, jejichž smyslem je přimět zákazníky co nejvíce nakoupit, vypukne již zítra, 25. listopadu. Společnost dm drogerie markt se ovšem rozhodla svým zákazníkům nabídnout vlídnější alternativu: Giving Friday a část svého obratu věnovat prostřednictvím Charity Česká republika na pomoc lidem v tíživé sociální situaci.

Přijďte se k nám zdarma otestovat
18. listopadu 2022 Články

Přijďte se k nám zdarma otestovat

K Evropskému testovacímu týdnu se letos připojujeme již poněkolikáté. Otestovat se ZDARMA a ANONYMNĚ na virus HIV, VHB, VHC (žloutenka B, C) a syfilis se u nás mohou klienti K-centra i lidé ze široké veřejnosti.

Sbírka potravin přináší lidem v nouzi naději, lidé darovali 7 760 kg potravin
15. listopadu 2022 Diecézní charita Brno

Sbírka potravin přináší lidem v nouzi naději, lidé darovali 7 760 kg potravin

Do sobotní Sbírky potravin, kterou pořádá Česká federace potravinových bank, i přes nelehkou dobu lidé na podporu Diecézní charity Brno darovali 7 760 kg potravin a drogerie.  Sbírka potravin je dnem solidarity, při kterém může každý pomoci nákupem a darem trvanlivých potravin a drogerie. Brněnská Charita předá Vaše dary prostřednictvím svých služeb ohroženým maminkám a rodinám s dětmi, sociálně potřebným klientům poraden, opuštěným seniorům, lidem bez domova či z azylových domů.

Díky solidaritě Čechů se v podzimní Sbírce potravin se sešlo na 520 tun zboží
15. listopadu 2022 Charita Česká republika

Díky solidaritě Čechů se v podzimní Sbírce potravin se sešlo na 520 tun zboží

V sobotu se lidé po celé zemi zapojili do podzimního kola celorepublikové Sbírky potravin, a ve více než 1 400 zapojených prodejnách se tak podařilo vybrat 468 tun potravin a 52 tun základní drogerie a hygienických potřeb, které potravinové banky lidem v nouzi také poskytují. Mezi důležité partnery, kteří se podílejí na distribuci toho, co se v solidární sbírce vybere, patří tradičně i Charita Česká republika.

Do Sbírky potravin přispělo mnoho lidí, výsledek je krásný. Děkujeme!
14. listopadu 2022 Články

Do Sbírky potravin přispělo mnoho lidí, výsledek je krásný. Děkujeme!

Při sobotní SBÍRCE POTRAVIN se pro Oblastní charitu Třebíč v hypermarketu KAUFLAND v STOP SHOP areálu v Třebíči shromáždilo celkem 950 kg potravin a základní drogerie, což je o 257 kg více než na jaře.

Staňte se naší hvězdou pomoci
9. listopadu 2022 Články

Staňte se naší hvězdou pomoci

Opět jsme v období před Vánocemi spustili stránky www.hvezdy-pomoci.cz. Na tomto webu máte možnost koupit produkty, které mohou udělat radost vám nebo někomu z vašich blízkých. Získáte dárek nejen pro sebe, ale zároveň podpoříte dobrou věc. Výtěžek bude určen na podporu Oblastní charity Třebíč.