Klasika i ABBA. Benefiční koncert vynesl krásných víc jak 10 tisíc korun Zobrazit fotogalerii
9. února 2023 Články

Klasika i ABBA. Benefiční koncert vynesl krásných víc jak 10 tisíc korun

Třebíč - Krásným výsledkem skončil po hudební stránce velmi vydařený Benefiční koncert v třebíčské Pasáži. Uskutečnil se ve středu 8. února a vybralo se při něm 10 249,- korun. Pořádala ho Oblastní charita Třebíč ve spolupráci se ZUŠ Třebíč. Peníze poputují charitní službě Osobní asistence Třebíč (OA). „Tak pěkný výtěžek jsme ani nečekali, jsme překvapení a opravdu velmi potěšení. Budeme moci nakoupit pomůcky pro aktivizaci seniorů s demencí i dětí s postižením, které máme v péči, “ uvedla vedoucí OA Helena Pavelková.

Ve zcela zaplněném foyer Pasáže mohli žáci ZUŠ ukázat, co se naučili. Zazněla klasika, ale také moderní skladby, jedna například od švédské skupiny ABBA. Publikum nadšeně tleskalo.

Ředitelka „zušky“ Eva Vaňková vnímá takové akce jako důležité. „Domnívám se, že bychom měli v našich žácích pěstovat mimo jiné i pocit společenské odpovědnosti, ke kterému solidarita s potřebnými patří. A mám radost, že to může být právě prezentací činnosti ZUŠ. Děkuji všem dárcům za podporu a za rok se těším na shledanou,“ vzkázala.

Charitní služba Osobní asistence Třebíč je určená dětem, dospělým i seniorům se zdravotním omezením. Asistenti těmto lidem pomáhají zvládat všechny činnosti, které by za běžných okolností – nemít nemoc či hendikep - dělali sami. Klienti tak můžou zůstat ve svém domácím prostředí.