Při tradičním Koláči pro hospic letos můžete přispět na auto pro lékaře a hospicové sestry
23. září 2022 Články

Při tradičním Koláči pro hospic letos můžete přispět na auto pro lékaře a hospicové sestry

Ve středu 5. října 2022 se uskuteční už tradiční podzimní sbírková akce Koláč pro hospic.  Proto potkáte v ulicích nebo u úřadů v Třebíči, ale i v Moravských Budějovicích, v Náměšti nad Oslavou či v Jemnici dobrovolníky s košíky koláčů.

Nabídnou vám je jako sladkou odměnu za váš příspěvek do kasičky Domácího hospice sv. Zdislavy Třebíč. Ten totiž potřebuje zakoupit nový automobil pro lékaře, zdravotní sestry i sociální pracovnice, aby mohli zajíždět do domácností těžce nemocných lidí po celém Třebíčsku.

„V této složité době protkané válkou, pandemií i přírodními katastrofami je stále méně peněz pro sociální a zdravotní služby. Nejisté financování nás nutí obracet se o pomoc k veřejnosti a poprosit ji o příspěvek třeba na koupi bezpečného automobilu pro náš zdravotnický tým,“ vysvětluje Mgr. Petr Jašek, ředitel Oblastní charity Třebíč.

Domácí hospic sv. Zdislavy Třebíč pečuje o pacienty 24 hodin denně po 7 dní v týdnu. Nabízí profesionální tým lékařů, zdravotních sester, pečovatelek, psychologa i specialistu na spirituální podporu, ale také široký výběr kompenzačních pomůcek. Slouží všem věkovým kategoriím, od dětí po dospělé a seniory, aby i s vážnou nemocí mohli žít doma.

„Hospicové služby bohužel nejsou plně hrazeny z veřejných rozpočtů, a proto pokud se rozhodnete přispět na jejich provoz, ať už částkou do kasičky, za kterou dostanete sladký koláč, nebo do konce října posláním daru na bankovní účet 246641158/0600 pod variabilním symbolem 623, budeme vám velmi vděční,“ dodává Ing. Rostislav Lavička, vedoucí Domácího hospice sv. Zdislavy.

Možnost přispění ONLINE

Oblastní charita Třebíč se do Koláče pro hospic zapojuje společně s ostatními oblastními Charitami v rámci Diecézní charity Brno, a to v třebíčském okrese. Vloni se jí při této akci v pokladničkách a přes on-line dary podařilo shromáždit krásných 180 222 Kč. Letos bude k dispozici přes 5000 koláčků.