Do Sbírky potravin přispělo mnoho lidí, výsledek je krásný. Děkujeme! Zobrazit fotogalerii
14. listopadu 2022 Články

Do Sbírky potravin přispělo mnoho lidí, výsledek je krásný. Děkujeme!

Při sobotní SBÍRCE POTRAVIN se pro Oblastní charitu Třebíč v hypermarketu KAUFLAND v STOP SHOP areálu v Třebíči shromáždilo celkem 950 kg potravin a základní drogerie, což je o 257 kg více než na jaře.

Atmosféra na sbírce byla moc pěkná, pracovníci obchodu velmi vlídní a sami nás také podpořili individuálními dary,“ sděluje koordinátor Sbírky potravin v třebíčské Charitě Michal Saidl a doplňuje: „Děkujeme všem, kteří přišli sbírku podpořit. Letošní ročník byl podle našeho pozorování především ve znamení „velké rodiny malých dárců“. Opravdu darovalo mnoho lidí, třeba jedny těstoviny a konzervu, toho si v současné době opravdu velmi vážíme. Děkujeme všem dárcům, a také dobrovolníkům, bez jejichž zapojení bychom sbírku v tomto rozsahu nezorganizovali, potravinové bance, společnosti Kaufland i jejím zaměstnancům za poskytnutí zázemí a bezvadnou spolupráci.“

Komu sbírka pomůže?

Sbírka u nás poslouží lidem v nouzi, kterými jsou nyní častěji osamělí senioři a rodiče samoživitelé, zejména maminky s dětmi. Pomůže také dalším lidem a rodinám, kterým není dostupná jiná forma pomoci a nemají prostředky na základní potřeby, potraviny nebo hygienu. Letos již pracovníci Oblastní charity Třebíč vydali potravinovou a materiální pomoc více než 200 lidem v nouzi.

Jak lze ještě pomoci?

„Některých druhů zboží se nám sešlo méně, nebo se velmi brzy se vyčerpají,“ říká koordinátor sbírky Michal Saidl  a dodává: „Pokud by nás ještě chtěl někdo obdarovat, uvítáme zejména:

  • konzervy - zeleninové i masové, paštiky
  • instantní polévky, luštěniny
  • Sunar, instantní dětská jídla
  • dětské pleny

Věci v originálním balení lze přinést ve všední dny na správu Oblastní charity Třebíč v Židovské čtvrti na ul. L. Pokorného 15, nebo do azylových domů na Vltavínské č. 1402 či na Heliadově ulici č. 10.“

Potraviny, které nejvíce pomáhajíKontakt:

Bc. Michal Saidl, DiS., koordinátor Sbírky potravin pro Oblastní charitu Třebíč
tel. 731 678 819, e-mail: michal.saidl@trebic.charita.cz
https://trebic.charita.cz/podporte-nas/sbirkove-akce/sbirka-potravin/
FB Oblastní charita Třebíč


Sbírka potravin

Více o Sbírce potravin

 

Sbírka potravin se koná 2x ročně (na jaře a na podzim) ve všech krajích ČR. Organizují ji potravinové banky a Česká federace potravinových bank ve spolupráci se Svazem obchodu a cestovního ruchu a Asociací společenské odpovědnosti.
Sociálními partnery sbírky jsou Charita Česká republika, Armáda spásy, NADĚJE, Slezská diakonie a Člověk v tísni.
Do sbírky se zapojují obchodní řetězce  Albert, Billa, COOP, dm drogerie markt, Globus, Kaufland, Lidl, MAKRO, Penny Market, ROSSMANN, Tesco a online obchody Rohlik.cz a Košík.cz.
Hlavním přepravním partnerem je Raben Logistics Czech.
Sbírka potravin je realizována pod záštitou ministra zemědělství Zdeňka Nekuly, ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky a Evropské federace potravinových bank. 

Podzimní Sbírka potravin se konala ve více jak 1 400 prodejnách v celé České republice a sešlo se při ní 520 t zboží, z toho 468 t potravin.